Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 6. kolem nadstavbové skupiny A1 Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk

V posledním domácím zápase první poloviny nadstavbové skupiny A1 vyzvou basketbalisté soupeře nejtěžšího, mistrovský Nymburk. Ten zatím prochází aktuálním ročníkem Kooperativa NBL jako nůž máslem a ještě ani jednou neprohrál. Několikrát měl sice namále (v Opavě, Svitavách a Olomoucku), ale jeho hráči vždy senzaci odvrátili a získali vítězství. V posledním utkání se Nymburští opět trochu strachovali v duelu s Pardubicemi, které v závěru dotahovaly manko, ale nakonec prohrály 83:77 (nejlepší střelci Nymburku: Hruban 18, Wright 16, Bohačík 12).

V letošní sezóně už má Nymburk jeden cíl splněný, a to zlaté medaile v Českém poháru, kde ve finále porazil Opavu 102:68. Naopak se mu nepovedlo postoupit z těžké základní skupiny C ligy mistrů, kde vyhrál jen čtyři ze čtrnácti zápasů a nedostal se ani nakonec do FIBA Europe Cupu.

Český mistr se tak může nyní soustředit na probíhající boje v nadstavbové skupině A1, k čemuž se čerstvě posílil o Petra Šafarčíka, který ukončil svoji smlouvu s Kolínem a přestoupil do nymburského týmu. Zde podepsal smlouvu do roku 2022.

Nymburk opět dominuje české nejvyšší soutěži, když má nejlepší útok i nejpevnější obranu. Jeho největší zbraní je velmi vyrovnaný kádr (jeho úroveň hry nekolísá se střídáním) a vysoké sebevědomí hráčů. V desítce nejlepších střelců ligy není ani jeden nymburský hráč, přesto jako tým vyhráli zatím všech 26 zápasů KNBL a další v Českém poháru. Jedinými dvojcifernými střelci jsou Vojtěch Hruban (12,8)a Jaromír Bohačík (12,0), nebezpečí pro koš soupeře ale představují všichni hráči. Nejvíce asistencí má Lawrence, nejvíce doskoků Kříž.

NÁZOR BK DĚČÍN

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „V jakém momentálním rozpoložení se oba týmy nacházejí je věc známá, stejně tak jako to, že Nymburk neprohrává. Přesto je ale naši povinností jít do utkání s maximálním odhodláním uspět a pokusit se být konkurence schopní celých čtyřicet minut.“
Pavel Grunt, pivot BK ARMEX Děčín: „V úterý přivítáme na naší palubovce tým z Nymburka. Čeká nás extrémně těžké utkání, jelikož se nám poslední dobou nedaří. Nymburk je plný zvučných jmen, to ale neznamená, že nebudeme bojovat a snažit se vyhrát! Chtěl bych pozvat všechny naše fanoušky, aby nás přišli podpořit a zároveň jim poděkovat za podporu i v časech, kdy se nám nedaří.“

Vzájemné zápasy v základní části KNBL: 
BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk 68:93
Autrey 22, Carlson 18, Pomikálek 13 – Peterka 15, Bohačík 14, Benda 12.
ČEZ Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín 106:88
Vyoral 23, Davis 15, Benda 13, Peterka 13 – Autrey 21, Carlson 15, Ježek 10.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta