Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi počtvrté se Sokolovem padli

V rámci čtyřicátého kola druhé hokejové ligy zavítali na děčínský led hokejisté Sokolova, kteří potvrdili roli favorita a zvítězili 8:1. Děčín tak podruhé v řadě nebodoval a o postupu do playoff rozhodnou poslední dva zápasy v základní části.

Hosté od úvodních minut hrozili před domácí brankou. Skóre se jim podařilo otevřít v šesté minutě, když MARTIN ČURDA objel děčínskou branku a poté bekhendem prostrčil puk k pravé tyči Lavingera – 0:1. V deváté minutě už to bylo o dvě branky. MICHAEL ČEJKA zblízka prostřelil děčínského brankáře a dal hostům klid na hokejky – 0:2. V desáté minutě měli Sokolovští další velkou šanci, ale obrana Děčína dokázala včas zakročit. V závěru třetiny měl šanci Jan Bárdoš, kterého vyzval ke střele zpoza hostující branky Zajan, ale prvně jmenovaný promáchl.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měl dvě šance Josef Stříbrný, ten však ztroskotal na Lavingerovi, který jeho pokusy pokryl. V devětadvacáté minutě se už hosté trefili potřetí, když přesilovou hru využil DAVID HRUŠKA – 0:3. Na jeho přesnou střelu navázal o chvilku později PAVEL KUBĚNA, který z prostoru mezi kruhy pověsil puk pod víko děčínské klece – 0:4. A hosté neměli dost. V sedmadvacáté minutě přišly dva slepené góly a bylo to 0:6. Nejprve se prosadil podruhé DAVID HRUŠKA a po něm hned také MICHAEL ČEJKA, jehož to byl taktéž druhý gól. Medvědi se marně snažili alespoň o čestný úspěch, brankář Závorka jim to nedovolil a stále držel své čisté konto.

Ve třiačtyřicáté minutě po pěkně sehrané akci udeřili hosté znovu. Josef Stříbrný poslal puk do mezikruží pro TOMÁŠE ROHANA, který měl jednoduchou úlohu, a sice trefit takřka odkrytou domácí branku – 0:7. V poslední pětiminutovce třetí třetiny se Medvědi dočkali čestné branky. ZDENĚK PETRÁŠ využil dvojnásobnou přesilovou hru a alespoň na chvíli rozradostnil své spoluhráče – 1:7. Medvědi sami věděli, že s tak vysokou ztrátou už nic neudělají. V devětapadesáté minutě ještě využil JOSEF STŘÍBRNÝ přesilovou hru a pečetil tak konečný výsledek utkání – 1:8. Děčín tak ztratil další tři body a stále není jasno o postupujícím do playoff ze čtvrtého místa. Navíc Medvědi klesli na pátou pozici.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 1:8 (0:2; 0:4; 1:2)
Branky a nahrávky: 55. Petráš (Faigl, Volráb) – 6. Čurda (Vrána), 9. Čejka (Tomeček), 29. Hruška (Rohan, Čejka), 33. Kuběna (Vrána, Stříbrný), 37. Hruška (Čurda), 37. Čejka (Bečvář, Rulík), 43. Rohan (Stříbrný, Kuběna), 59. Stříbrný (Kuběna)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Mazourek) – Černohorský, Kaltenböck (A), Tenkrát, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (C), Faigl, Petráš, Bárdoš, Ineman, Kopta, Horák

Vendula Zdražilová, HC Děčín