Rubriky
Sport Zprávy

Děčín srazil silné Klatovy

Medvědi ve středu na svém ledě přivítali druhé Klatovy. Od úvodních minut byli hodně aktivní a to přineslo ovoce. Po výsledku 5:2 tak zapsali další veledůležité body do tabulky.

Úvod zápasu patřil hostům, ti se hned ve třetí minutě dostali do velké šance, ale Lavinger vytasil první zákrok. Medvědi pak měli k dispozici dvě přesilové hry, proměnit se jim podařilo tu druhou. RADOMÍR VANĚK od modré čáry propálil Berana a domácí šli do vedení – 1:0. O čtyři minuty později už Medvědi vedli rozdílem dvou branek. Další početní výhodu využil MICHAL OLIVERIUS, který v síti hostů vymetl všechny pavučiny – 2:0. O chvilku později už to bylo jen o jeden gól. Hosté snížili zásluhou JANA MATIÁŠKA a byli zpět ve hře. Jenomže ne na příliš dlouho. Dvoubrankový náskok vrátil Děčínu zpět ZDENĚK PETRÁŠ – 3:1 a v devatenácté minutě ještě vedení pojistil TOMÁŠ FAIGL, který dělovkou do odkryté klece nedal Beranovi šanci – 4:1.

Diváci se ještě nestačili usadit v hledišti po přestávce a hostující brankář musel lovit opět puk ze své sítě. DANIEL VOLRÁB napřáhl z levé strany a kotouč skončil za jeho zády – 5:1. I nadále měli Medvědi souvislý tlak před brankářem Beranem, ale hosté ho dokázali ustát. V šestatřicáté minutě vychytal nebezpečnou střelu Markova Lavinger, ale hned o chvilku později už se hosté dočkali. DAVD MARKOV těsně před děčínskou brankou zvedl puk a ten zapadl za jeho záda – 5:2. Klatovští měli ještě v závěru prostředního dějství několik šancí, ty ovšem k dalšímu snížení skóre nevedly.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s cílem něco s utkáním udělat. Měli k tomu několik dalších příležitostí, zatlačili Děčín v jejich pásmu, ale gólman Lavinger pokračoval ve výborném výkonu a dalšími zákroky držel Děčín a jeho bezpečný náskok. Minutu a půl před koncem třetí třetiny byl vyloučení děčínský hráč a hosté si vzali oddechový čas. Jenže Medvědi své oslabení zvládli a nepustili klatovské hokejisty do jakéhokoli dramatu. Své vedení si pohlídali a favorita zápasu tak porazili po velmi dlouhé době. Nad hokejisty Klatov totiž naposledy zvítězili v říjnu roku 2016. Děčínští si tak připsali velmi cenné tři body do tabulky, kde mají stále na čtvrtém místě čtyřbodový náskok.

HC Děčín – HC Klatovy 5:2 (4:1; 1:1; 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Vaněk (Oliverius, Zajan), 12. Oliverius (Kordule, Faigl), 16. Petráš (Loukota), 19. Faigl (Kuchynka, Petráš), 21. Volráb (Bárdoš, Balcar) – 15. Matiášek (Vavřička), 37. Markov (Slavík, Roubal)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Černohorský, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín