Rubriky
Sport Zprávy

Děčín s Řisuty uspěl a postup má ve svých rukách

V rámci jednačtyřicátého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína do Slaného, kde se utkali s Řisuty. Po dramatické přestřelce se nakonec radovali z těsné výhry 6:5 a získali tak veledůležité body do tabulky.

Domácí šli do vedení už po osmnácti vteřinách hry. V blízkosti Lavingera se prosadil nad jeho beton ONDŘEJ KRPATA – 1:0. Ovšem ve třetí minutě už bylo vyrovnáno. TOMÁŠ FAIGL se dokázal trefit z prostoru mezi kruhy a začínalo se znovu od začátku – 1:1. O pět minut později strhli Medvědi vedení poprvé na svou stranu. ŠTĚPÁN KUCHYNKA dorazil do domácí klece střelu spoluhráče a bylo do 1:2. V polovině první části hry ale domácí srovnali. MATĚJ KOS zblízka prostřelil Lavingera a ten tak na kotouč nedosáhl – 2:2. Ještě v téže minutě se však znovu měnilo skóre. DANIEL VOLRÁB se dostal až před domácího brankáře a zakončil do odkryté části jeho brány – 2:3. Přestřelka však pokračovala dále, Buldoci záhy vyrovnali zásluhou MICHALA FORTELKY – 3:3. Poslední slovo však měli Medvědi, kteří si vrátili vedení zpět v patnácté minutě, když se trefil DAVID DRAŠAR – 3:4.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měli velkou šanci domácí, kteří jeli dva na jednoho, Keszi ale Lavingera nepřekonal. Prostřední část hry byla už z obou stran hodně opatrná a padla v ní pouze jedna branka. Oba celky se přetahovaly o šance, oba brankáři však byli mezi třemi tyčemi pozorní. V sedmatřicáté minutě měl další šanci Keszi, puk ale poslal Patykovi, jehož pokus neskončil v děčínské brance. V poslední minutě druhé třetiny pak udeřili Děčínští. Stahl vyrazil kotouč pouze před sebe a toho využil DANIEL VOLRÁB, jenž dorazil puk za jeho záda – 3:5.

Ve třetí periodě padl gól až v padesáté minutě. Domácím se povedlo snížit na rozdíl jediné branky MICHALEM FORTELKOU a byli tak zpět ve hře – 4:5. Drama však pokračovalo dále, do dvoubrankového náskoku vrátil Medvědy PAVEL ZAJAN a dal tak klid na hostující hokejky – 4:6. To však nebylo ještě vše. Domácí dali do zbytku třetiny všechny své síly a dostali se zpět na dostřel jediné branky. V sedmapadesáté minutě tak po přesné střele TOMÁŠE RODA Buldoci ještě žili – 5:6. Závěrečný tlak v powerplay už ale žádnou branku nepřinesl a Medvědi nakonec těsné vedení uhájili. Kobra v Sokolově uspěla za dva body a o postupujícím do play-off rozhodnou středeční zápasy. Pokud chtějí Medvědi postoupit a neohlížet se na výsledek Kobry v posledním kole, musí zvítězit za tři body. Postup tak mají ve svých rukách.

HC Řisuty – HC Děčín 5:6 (3:4; 0:1; 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Krpata (Dostál), 10. Kos (Vyskočil), 11. Fortelka (Řepka, Kučera M.), 50. Fortelka (Kučera M., Patyk), 57. Rod (Kos, Potěchin) – 3. Faigl (Tůma, Oliverius), 8. Kuchynka (Faigl), 10. Volráb (Petráš), 15. Drašar (Tůma), 40. Volráb (Petráš), 54. Zajan (Faigl, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck (A), Loukota, Černohorský, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín