Rubriky
Sport Zprávy

Stadion Medvědům porážku oplatil

V sobotu zajížděli hokejisté Děčína v rámci jednatřicátého kola druhé hokejové ligy do Vrchlabí, kde bojovali o další důležité body do tabulky. Stadion ale zvítězil 3:1 a Děčín tak znovu nezískal ani bod.

Medvědi vstoupili do utkání aktivně a už ve třetí třetině měl dobrou šanci David Drašar, který však jen těsně minul domácí branku. O chvilku později byli naopak ve velké šanci vrchlabští Berger a Pilař, ale ani jeden z nich nedokázal dostat kotouč za Lavingerova záda. V osmé minutě se už skóre měnilo. Kaltenböck zahákoval soupeře v šanci a sudí nařídil trestné střílení. PATRIK URBAN ho dokázal proměnit a střelou pod horní tyč Lavingerovy klece poslal Vrchlabí do vedení – 1:0. Domácí byli nadále aktivní a další velká šance přišla ve třinácté minutě. Berger z mezikruží nebezpečnou ranou trefil Lavingerovu náruč. V závěru první části hry měl šanci Pavel Zajan, ale nadvakrát domácího brankáře nepřekonal.

Domácí v sedmadvacáté minutě nastřelili dvakrát tyč. Nemuselo je to ale mrzet, v téže minutě totiž navýšili své vedení. JAN BENDÍK využil přesilovou hru a bylo to 2:0. A mohlo být i hůře. Hned po vhazování se Stadion dostal k další hodně nebezpečné střele, ale Lavinger dokázal zakročit. Na obou stranách byly k vidění další šance, ovšem oba brankáři byli pozorní. Hosté se snažili o kontaktní branku, ale prostřelit Soukupa se nepodařilo Zukalovi a hned po něm ani Oliveriusovi. Gólman Vrchlabí tak stále držel čisté konto a dvoubrankový náskok. V poslední minutě prostřední periody dostal puk těsně před branku Medvědům, ale zakončit se mu nepovedlo.

Hned v úvodu třetího dějství ujel Zdeněk Petráš do úniku před domácí branku, Soukup však jeho pokus vykryl. V sedmačtyřicáté minutě měl tutovku na své holi ve dvojnásobné početní výhodě Kastner, ale Lavingera neprostřelil. O dvě minuty později už v klasické početní výhodě udeřilo Vrchlabí potřetí. JAN BERGER prostřelil Lavingera z pravého kruhu – 3:0. Záhy však přišla odpověď. Medvědi snížili zásluhou DAVIDA DRAŠARA a připravili tak Soukupa o jeho čisté konto – 3:1. Ač měli Děčínští v závěru třetí třetiny velký tlak, nedokázali se dostat na kontaktní branku, nepomohla tomu ani závěrečná powerplay. Vrchlabští tak Medvědům oplatili porážku a na vlastním ledě získali další tři body do tabulky. Hosté naopak nezískali ani bod a navíc se na ně bodově dotáhla pražská Kobra a Řisuty už ztrácejí pouhé dva body.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 3:1 (1:0 1:0; 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Urban (TS), 27. Bendík (Mrňa, Hozák), 49. Berger (Jirků) – 50. Drašar (Procházka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (A), Tůma, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín