Rubriky
Sport Zprávy

Medvědy čeká těžký duel s Kobrou

V rámci dohrávky třiadvacátého kola druhé hokejové ligy přivítají hokejisté Děčína na svém ledě pražskou Kobrou, se kterou svedou další bitvu o důležité body do tabulky.

Děčínští hokejisté jsou v tabulce ve skupině Sever na čtvrtém místě se třiatřiceti body. Na své konto si zapsali deset výher a šestnáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, kterou by si rádi udrželi nebo naopak ještě navýšili svůj náskok za soupeři za nimi. Naposledy se jim nedařilo na domácím ledě, kdy padli s Trutnovem 2:3. A naopak hráči Řisut i Kobry uspěli a na Děčín tak svou ztrátu snížili. Řisutští jsou Medvědům na dosah pěti bodů, Kobra ztrácí bodů šest. Stále tak jsou ve hře o postup do vyřazovacích bojů a závěr základní části nabídne ještě hodně zajímavou bitu o elitní čtyřku.

Nejproduktivnější hráči

Pavel Kordule – 36 bodů (21+15)
Michal Oliverius – 29 bodů (7+22)
Zdeněk Petráš – 26 bodů (15+11)

Hosté z pražské Kobry sezónu nezačali moc dobře, ale v posledních duelech se jejich výkony zápas od zápasu lepší a stále tak je jejich cílem vybojovat postup do play-off. Kobra na děčínský tým v jednu chvíli ztrácela už devět bodů, ovšem o uplynulém víkendu využila zaváhání Medvědů a sama zvítězila. Jak už bylo zmíněno, ztrátu snížila na šest bodů. Na svém kontě mají Pražané sedmadvacet bodů a jsou prozatím na šestém místě. Dosud si zapsali devět výher a sedmnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. V sobotu v rámci pražského derby Kobra porazila těsně 2:1 Letňany a na tuto výhru bude chtít navázat i v duelu s Děčínem. Čeká nás tak zajímavý souboj v bitvě o důležité body, který si rozhodně nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči

Viktor Nestrašil – 22 bodů (8+14)
Tomáš Šťastný – 22 bodů (15+7)
Filip Hlinka – 20 bodů (7+13)

Oba celky se už v probíhající sezóně utkaly. Poprvé se radoval z domácí výhry Děčín, který zvítězil 7:4. Pak se i Kobra dočkala výhry na svém ledě, když vyhrála těsně 3:2. Bude i dnes platit pravidlo můj dům, můj hrad nebo hosté Medvědy oberou o nějaké body?

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 9.1.2019 v 18:00. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Kobra Praha

Vendula Zdražilová, HC Děčín