Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Nymburku padli

Na domácí výhru s Jabloncem nedokázali hokejisté Děčína navázat v Nymburku, kde padli 0:3 z jejich pohledu. Proti stejnému soupeři tak v probíhající sezóně nezapsali ani bod.

Úvodní minuty zápasu branku nepřinesly, oba gólmani byli ve svých brankovištích pozorní. V sedmé minutě se už ale skóre měnilo, a to na domácí straně. PETR JOSEFUS dokázal zužitkovat přihrávku od Ondřeje Kříže a poslal tak nymburské hokejisty do vedení – 1:0. V desáté minutě se Medvědům naskytla příležitost srovnat stav skóre. Nabídnutou přesilovku však neproměnili. A navíc v šestnácté minutě navýšili Nymburští své vedení díky přesné trefě DANIELA KOLOUCHA – 2:0. A protože už branka nepadla, poprvé do kabin se šlo lépe domácím, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok.

Děčínští měli v devětadvacáté minutě k dispozici další přesilovou hru, znovu ji ovšem nevyužili. Na kontaktní branku se tak nedostali a Nymburk stále vedl o dva góly. Oba týmy se přetahovaly o akce, ale znovu se nikdo nedokázal trefit mezi tři tyče. Domácí brankář tak stále držel čisté konto a dvougólový náskok. A ten Nymburští navýšili v šestatřicáté minutě, když se totiž trefil JAN SMEJKAL a dal tak klid na domácí hokejky – 3:0. Děčín se snažil zkorigovat nepříznivý stav, ale brankář Nymburka byl proti a nula na jeho kontě svítila i po konci druhé části hry.

Třetí třetina už branku nepřinesla, oba celky se střídaly ve vyloučeních, ale ke skórování to nevedlo. Nymburští tak podruhé v sezóně dokázali Medvědy porazit a dohromady tak nad děčínským soupeřem získali šest bodů. Zatímco Děčínští proti Nymburku v této sezóně nezískali ani bod. Stále tak ale udrželi čtvrtou pozici. Boj o vyřazovací boje tak vrcholí a stále bude o čtvrté místo ještě pořádný boj.

NED Hockey Nymburk – HC Děčín 3:0 (2:0; 1:0; 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Josefus (Eis, Jirásek), 16. Kolouch (Bičiště, Smejkal), 36. Smejkal (Bičiště, Kolouch)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Ineman, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín