Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Řisuty potřetí v sezóně

V rámci sedmadvacátého kola druhé hokejové ligy zajížděly na děčínský led Řisuty, kde se hráči tohoto celku chtěli pokusit poprvé Medvědy porazit. Nepovedlo se, domácí měli celý zápas pod kontrolou a připsali si další vítězství.

V úvodu zápasu se oba celky dostávaly do šancí před brankou soupeře, ale oba gólmani byli pozorní a drželi své týmy. V deváté minutě se už ale skóre měnilo, a sice na děčínské straně. ŠTĚPÁN KUCHYNKA využil přihrávky od Davida Drašara a dokázal dostat puk za Stahlova záda – 1:0. Hosté poté měli nějaké šance, ze kterých ale neudeřili. V sedmnácté minutě už ale ano. Potrestaný MICHAL FORTELKA, který naskočil z trestné lavice, po chvilce zakončil a prostřelil Lavingera. Jeho tým díky jeho trefě vyrovnal – 1:1. V závěru třetiny si ještě hosté vypracovali šanci, ale skóre se už neměnilo. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Úvod druhé třetiny patřil Medvědům. Už ve dvaadvacáté minutě šli totiž znovu do vedení. Oliverius poslal puk PAVLU KORDULEMU, jenž se nemýlil a kotouč umístil za Stahlova záda – 2:1. A o dvě minuty později si oba spoluhráči souhru zopakovali a opět PAVEL KORDULE rozvlnil síť za Stahlem – 3:1. Medvědi si dále vypracovávali šance, hosté však neinkasovali a sami se několikrát dostali do šancí před Lavingerem. Ten však společně s obranou Děčína dokázal udržet dvoubrankový náskok až do konce prostřední části hry.

Také začátek třetí třetiny patřil Děčínu. Ve dvaačtyřicáté minutě završil hattrick PAVEL KORDULE, kterému znovu přesně nabil Michal Oliverius – 4:1. Ovšem hostující odpověď přišla velmi brzy. MICHAL KUČERA snížil hrozivou ztrátu Řisut a dal tak svým spoluhráčům naději – 4:2. Už to totiž z jejich pohledu vypadalo mnohem lépe. Buldoci se stále marně snažili o kontaktní branku. Medvědi hráli zodpovědně v obraně a bránili svůj náskok. Úderem třiapadesáté minuty vsítil čtvrtou branku v utkání PAVEL KORDULE a dal tak Děčínu zpět náskok o tři góly – 5:2. V samotném závěru zápasu pak ještě upravil skóre PAVEL ZAJAN a definitivně tak stvrdil děčínskou výhru – 6:2.

HC Děčín – HC Řisuty 6:2 (1:1; 2:0; 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Kuchynka (Drašar), 22. Kordule (Oliverius, Balcar), 24. Kordule (Oliverius), 42. Kordule (Oliverius, Kopta), 53. Kordule (Kopta, Loukota), 59. Zajan (Volráb, Petráš) – 17. Fortelka (Hampl, Šíma), 46. Kučera M. (Kos)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Vaněk, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín