Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Problémového muže hlídka vykázala
V děčínské nemocnici musela zasahovat hlídka strážníků v noci z pátku na sobotu. Personál chirurgické ambulance požádal o pomoc s problémový agresívním pacientem. Hlídka na místě kontaktovala čtyřicetiletého muže. Dotyčný po ošetření odmítal prostor ambulance ošetřit. Hlídka jej z nemocnice vykázala a dohlédla na jeho bezpečný odchod.

Mladíci poničili vánoční výzdobu
Zadržení osob, které poškodili osvětlené sněhuláky instalované na kruhovém objezdu v Děčíně 4, oznámil občan městské policii na linku 156. Na místo byla vyslána hlídka strážníků. Ti zjistili, že výzdobu poničila dvojice mladíků ve věku čtrnáct a patnáct let. Hlídka zadržené převezla na obvodní oddělení Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Agresivní muž obtěžoval zákazníky
O pomoc s agresívním zákazníkem požádala děčínské strážníky pracovnice pošty v Děčíně IV. Dozorčí služba na místo ihned vyslala nejbližší hlídku. Strážníci v budově pošty kontaktovali podezřelého muže. Dotyčný odmítal prokázat svou totožnost a podle hlídky se choval vulgárně a agresivně. Hlídka musela použít donucovací prostředky a muži nasadila pouta. Z jeho chování bylo patrné, že muž má psychické problémy. Hlídka proto na místo přivolala záchrannou službu, která dotyčného odvezla do nemocnice na ošetření. Záležitost si k dořešení převzala PČR.

Sedl za volant pod vlivem alkoholu
Osobní auto, které řidič ponechal uprostřed vozovky v Děčíně 21, nahlásila městské policii žena, která projížděla kolem. Na místo byla vyslána hlídka strážníků. Ti na místě zjistili, že uprostřed ulice bylo odstavené vozidlo s rozsvícenými výstražnými světly. Hlídka kontaktovala řidiče, ze kterého byl cítit alkohol. Muž orientační dechovou zkoušku odmítl. Na místo byla proto přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín