Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Turistickým informačním centrům v Děčíně byla prodloužena platnost certifikátu Českého systému kvality služeb na další tři roky

Informační centra v městské knihovně a na hlavním nádraží splnila náležité podmínky a prošla úspěšnou recertifikací, tudíž jim byla platnost certifikátu prodloužena do konce října roku 2021.

Certifikát uděluje organizacím v cestovním ruchu a navazujících službách realizátor systému, kterým je Česká centrála cestovního ruchu – Czech tourism. Vlastníkem systému je Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky.

Jedná se o dobrovolný nástroj pro organizace, který by měl systematickým způsobem pomáhat ke zlepšení a zvýšení kvality služeb v dané organizaci, jejímž cílem je poznání potřeb a přání zákazníka.

Mezi hlavní principy systému patří zaměření na očekávání a spokojenost zákazníka, podpora technických předpokladů kvality služeb cestovního ruchu, zaměření na efektivní komunikaci mezi vedením, zaměstnanci, zákazníky organizace a ostatními stranami, jako např. dodavatele, rozvoj firemní kultury v organizaci a další.

Úspěšné organizace v oblasti cestovního ruchu získají prestižní značku formou uděleného certifikátu, která pro zákazníka představuje známku ověřené kvality služeb a zároveň je významným oceněním práce všech zaměstnanců v dané organizaci.

Český systém kvality služeb byl vytvořen na základě licence německého systému Service Qualität Deutschland (SQD). V Německu tento nástroj pro zvýšení kvality služeb používají organizace více než deset let.

 

Turistická informační centra v Děčíně se snaží svým zákazníkům poskytnout služby v té nejvyšší kvalitě. Odborný personál poradí jak osobně v infocentru, tak přes e-mail i telefonicky.

V infocentrech naleznete množství propagačních materiálů a map Děčína a okolí, které jsou všem k dispozici zdarma. Dále si zde návštěvník může zakoupit regionální produkty jako je kosmetika Nobilis Tilia z Vlčí Hory, děčínská káva z pražírny Caffe 08, čaje a lihoviny Grešík, čokoláda Jordán, nebo také kalendáře, pexesa, magnetky, či pohledy s děčínskou tématikou.

V obou infocentrech je samozřejmostí návštěvníkovi přístup na internet. V knihovně v podobě počítače pro turisty, na nádraží ve formě moderních tabletů.

V infocentru v knihovně si navíc zákazník může příjemně posedět uvnitř infocentra, ale i na terase s výhledem na Pastýřskou stěnu a ochutnat některý z místních nápojů. V nabídce je děčínská káva, jordánova horká čokoláda, rumburský cider, nebo pivo Falkenštejn z Krásné Lípy.

Další hojně využívanou službou v infocentrech je předprodej vstupenek na kulturní děčínské akce portálu www.vstupenkadecin.cz.

Obě infocentra jsou otevřena každý den v týdnu od 9:00 do 17:00. V letní sezóně, od dubna do září se provozní doba prodlužuje od 8:00 do 18:00.

Tel.: 412 532 227, 727 975 773
E-mail: info@idecin.cz
Web: www.idecin.cz
FB Děčín pro turisty
IG idecin.cz

Zdroj: www.idecin.cz