Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 11. kolem Kooperativa NBL, Sluneta Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín

Úvodní polovina základní části Kooperativa NBL má na programu závěrečné kolo, ve kterém se největší pozornost bude jistě upínat na první severočeské derby v této sezóně. Výhodu domácího prostředí v něm budou mít ústecké Pandy, ale Válečníci už několikrát dokázali v Ústí zvítězit, naposledy v sezóně 2016/17, kdy Slunetu porazili na její půdě jak v lize, tak Českém poháru.

Sluneta má po deseti odehraných kolech vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek. Ještě čtyři kola zpět však měla na svém kontě jen jedinou výhru, kterou získala na Folimance. V posledních čtyřech duelech ovšem Ústečané zvítězili postupně nad Hradcem Králové 77:67, svitavskými Tury 66:70, Olomouckem po prodloužení 89:88 a naposledy si přivezli výhru z Brna 71:80 (nejlepší střelci Ústí: Wallace 25, Pecka 19, Houška 8, Stevanovič 8).

Ústí stejně jako Děčín hraje Alpe Adria Cup, kde ve skupině D má po čtyřech kolech na svém kontě tři výhry a momentálně vede tabulku.

V letní pauze prodělal ústecký klub opět hráčské zemětřesení, když odešli Robinson, Singletary, Treadwell, Votroubek, Dolanský a Růžička a trenéru Pištěckému zůstala pouze pětice Svejcar, Pecka, Šmíd, Šotnar a Šteffel. Tu ale postupně doplnili rozehrávač Jaytornah Wisseh, exděčínský pivot Pavel Houška a křídla Jan Maděra, Josef Pokorný a Martin David. Později přišli ještě pivot Marko Stevanovič a rozehrávač Devante Wallace. Naopak jen jeden zápas odehráli a odešli Guillaume Payen-Boucard a Michael Lamar Thompson.
Bodovým lídrem Slunety je Pavel Houška, jenž ještě v minulé sezóně oblékal děčínský dres a derby bude pro něj jistě hodně pikantní. „Houšmen“ dává v průměru 16,6 bodu na utkání, má také téměř šest doskoků a tři asistence a je nejužitečnějším hráčem týmu. Druhým nejlepším střelcem je Wallace (13,3), kterého následují Pecka (12,5), Svejcar (11,1) a Stevanovič (11,0). Nejvíce doskoků má Pecka (7,5), asistencím vládne Wisseh (5,4).

Zápasy Děčína a Ústí jsou zpravidla vyrovnané bitvy, ve kterých rozhodují detaily. Jedním z nich je i podpora fanoušků, a proto se klub BK ARMEX Děčín ve spolupráci s CK DEZKA rozhodl vypravit pro své příznivce zájezd. Jeho cena činí 100 Kč (v ceně je zahrnuta doprava i vstupenka na utkání) a hlásit se můžete do pondělí 19. 11. 2018.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta