Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi podruhé porazili Řisuty

Podruhé se Medvědi v sezóně utkali s Řisuty, tentokráte na ledě ve Slaném. A znovu z toho byly všechny tři body. Děčínští opět museli zápas otáčet, nakonec dokráčeli k výhře 5:3

Na úvodní branku přítomní diváci nemuseli dlouho čekat. Už ve druhé minutě totiž otevřeli účet duelu domácí hráči, když se mezi tři tyče trefil PETR PATYK – 1:0. O chvilku později mohlo být vyrovnáno, Drašal však netrefil odkrytou domácí klec. Další velkou šanci měli Medvědi v deváté minutě, proti byl však pohotový zákrok brankáře Řisut. V šestnácté minutě mohli hráči Řisut přidat pojistku v podobě druhého gólu, Petr Patyk však střeleckým pokusem ala Tomáš Hertl nepřekvapil Lavingera. Ten jeho střelu s hokejkou mezi bruslemi zastavil sklapnutím svých betonů.

V sedmadvacáté minutě ujel do samostatné akce domácí Rod, ovšem trefil pouze připraveného Lukáše Lavingera. A za necelou minutu poté bylo vyrovnáno. DAVID DRAŠAR se trefil z prostoru mezi kruhy a začínalo se znovu od začátku – 1:1. Z vyrovnání se ale Medvědi příliš dlouho neradovali. Prakticky hned po vhazování strhli vedení na svou stranu zase Buldoci a vedli 2:1. MICHAL FORTELKA protlačil kotouč mezi betony děčínského brankáře. Úderem pětatřicáté minuty však bylo opět srovnáno. Medvědy přesnou trefou rozradostnil ZDENĚK PETRÁŠ – 2:2. Podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Buldoci se nenechali odradit a hned v úvodu třetí třetiny zavěsili potřetí. Potřetí strhl na jejich stranu vedení JOSEF URBANEC – 3:2. Znovu to netrvalo příliš dlouho a Medvědi naopak potřetí vyrovnali. JAN BÁRDOŠ v úniku před branku Řisut nedal brankáři sebemenší šanci – 3:3. Poté přišla chvíle Děčína, ten dokázal devětačtyřicáté minutě jít poprvé v utkání do vedení. A kdo jiný, než elitní střelec Děčína PAVEL KORDULE rozvlnil síť v řisutské brance – 3:4. A na jeho branku za necelé dvě minuty dokázal navázat ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který se trefil ve vlastním oslabení – 3:5. Ač měli domácí další šance na korekci skóre, kontaktní branka nepřišla a Děčínští tak svůj dvoubrankový náskok uhájili až do konce. Po čtyřech prohrách v řadě se tak radovali z vítězství.

HC Řisuty – HC Děčín 3:5 (1:0; 1:2; 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Patyk (Potěchin), 29. Fortelka (Hampl, Kalla), 43. Urbanec (Vyskočil, Patyk) – 28. Drašar (Kuchynka), 35. Petráš (Kaltenböck), 44. Bárdoš (Volráb, Hříbal), 49. Kordule (Málek), 51. Kuchynka (Hříbal)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Hříbal, Málek, Kaltenböck (C), Loukota, Tenkrát, Vaněk – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín