Rubriky
Sport Zprávy

Kobra Medvědy těsně porazila

Dlouhých osm zápasů Kobra nevyhrála a ve středu svou černou sérii protrhla, když si připsala těsné vítězství 3:2 nad děčínským celkem.

Do první vážnější akce se dostali Medvědi v sedmé minutě. Ten se dostal do nájezdu před domácí branku, ale byl příliš blízko Moučkovi, který pak kotouč přikryl. V osmé minutě se už Děčín radoval z vedení. A byl to zrovna PAVEL KORDULE, který si předchozí neúspěch vynahradil a střelou z prostoru mezi kruhy nedal Moučkovi šanci – 0:1. Jenže domácí Kobra zabrala a stihla ještě do konce první části hry srovnat. V šestnácté minutě se prosadil před Volkem TOMÁŠ ŠMERHA a začínalo se znovu od začátku – 1:1.

Prostřední část hry začala akcí Daniela Volrába, který se v přesilové hře dostal do velké šance, po jeho střele z pravého kruhu však pohotově zakročil brankář Kobry. Pražané měli poté několik příležitostí, strhnout vedení na svou stranu se jim však nepovedlo. A to ani Medvědům, kteří se snažili dostat se zpět do vedení. V devětadvacáté minutě se mezi tři tyče netrefil Pavel Zajan a domácí brankář držel svůj tým. Druhá perioda skončila bez branek a oba celky šly do kabin za nerozhodného stavu.

Hned v úvodu třetí třetiny šla Kobra poprvé v utkání do vedení. Dvojnásobnou přesilovou hru využil TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, jenž zblízka prostřelil Volkeho – 2:1. Medvědi se marně snažili o vyrovnání a Kobra naopak chtěla přidat pojistku. A to se jí podařilo v sedmapadesáté minutě, když FILIP HANTÁK doklepl nahození svého spoluhráče za záda děčínského brankáře – 3:1. Děčínští se ale nevzdali a velmi brzy přišla jejich odpověď. Na začátku devětapadesáté minuty trefil odkrytou domácí klec ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který ještě vykřesal jiskru naděje pro Medvědy. Nakonec se ale ukázalo, že šlo už jen o korekci stavu. V závěru třetí části hry nepomohla Děčínu ani hra bez brankáře.

HC Kobra Praha – HC Děčín 3:2 (1:1; 0:0; 2:1)
Branky a nahrávky: 16. Šmerha (R.Verbík), 43. Šťastný (R.Verbík, Kasík), 57. Hanták (Hlinka) – 8. Kordule (Oliverius), 59. Kuchynka (Petráš, Hříbal)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Hříbal, Hes, Kaltenböck (C), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín