Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci se rozloučili s fanoušky

Sezóna Kooperativa NBL 2017/18 je pro basketbalisty Děčína definitivně ukončena. Jejich poslední akcí bylo tradiční rozloučení s fanoušky a poděkování za jejich podporu z hlediště.

Setkání se konalo ve čtvrtek 24. května a začalo exhibičním basketbalovým zápasem fanoušků, začínajících hráčů z mládežnických celků BK Děčín a borců A-týmu na čtyřikrát 8 minut hrubého času. Účastníci byli rozděleni na Bílý a Modrý tým, ke každému pak nastoupili čtyři Válečníci – za Modré hráli Lukáš Bažant, Jakub Houška, Lukáš Feštr a Šimon Ježek, za Bílé pak Ondřej Šiška, Tomáš Pomikálek, Filip Kroutil a Jakub Krakovič, který byl však pouze nehrajícím kapitánem, protože v minulých dnech absolvoval operaci kotníku, jenž ho trápil celou právě skončenou sezónu. A jeho svěřenci mu udělali radost, když v dramatické koncovce bez jediného faulu odehraného duelu vyhráli těsně 43:40 (8:10, 15:18, 32:28). Utkání přineslo pěkné akce, hodně bodů z řad mladých basketbalistů a občas opravdu veliké a někdy až úsměvné výškové rozdíly. Diváci pak tleskali také hezkým smečím Pomikálka i Bažanta, trojkám Šišky a několika asistencím Jakuba Houšky, který vybídl ke skórování svého syna Marka. Zápas samozřejmě doprovodily roztleskávačky BK Děčín.

Po skončení střetnutí přišla na řadu diskuze fanoušků s hráči a zástupci vedení klubu. Dotazů padlo tentokrát opravdu hodně a trenér A-týmu, Pavel Budínský, prezident BK ARMEX Děčín, Miroslav Chrastný, generální manažer Lukáš Houser i sami hráči dlouho odpovídali na otázky ohledně uplynulé i nadcházející sezóny, budoucnosti týmu a na řadu přišla i děčínská mládež. Na závěr napjal všechny Jakub Houška tajuplnou poznámkou, aby si nikdo nic neplánoval na 25. srpna. Že by se plánovala jeho rozlučka? Prý informace dodá včas…

Na závěr setkání pak proběhla malá autogramiáda hráčů, jenž podepisovali plakáty i trička ze sezóny 2017/18, které byly naposledy v prodeji.

Zdroj: www.bkdecin.cz