Rubriky
Kultura Zprávy

LABEFEST překonal návštěvnická očekávání

Děčínské Smetanovo nábřeží zažilo tento slunný víkend 11. až 12. května skvělou hudební nadílku v podobě hudebního festivalu LABEFEST. Po loňské proměně, kdy se z LABEFESTU stal úspěšný dvoudenní festival, se organizátoři rozhodli formu dvou hudebních dnů zachovat. I letos se tedy návštěvníci dočkali spousty dobré muziky.

Navíc pořadatelé pro letošní rok skutečně pozvali to nejlepší z tuzemské scény. Odměnou jim tak byla rekordní návštěvnost 6 500 lidí. „Jsem nadšený a plný emocí, je to úžasné,“ zhodnocuje za organizátory Igor Bayer. Páteční program odstartovala kapela Dolls In The Factory, následovalo skvělé vystoupení Tomáše Kluse, jenž se nebál seskočit z pódia a zazpívat si z diváckého kotle. Menší zdravotní komplikace na sobě nedal znát, ačkoli plánovaný přelet nad řekou Labe v rámci Adrenalin Challenge se kvůli nim nekonal. Jeho švagr Jáchym rodinu zahanbit nenechal a místo Tomáše Kluse se nad Labem nechal spustit, a to doslova po hlavě. Diváci tak o svůj zážitek nepřišli. Krásný ohňostroj odstartoval vystoupení kapely MIG 21, která dala pátečnímu večeru tu nejlepší tečku.

Sobotní LABEFEST pokračoval v duchu soutěže LABEFEST Talent, jejíž divoká karta, kapela FROM, předskočila absolutním vítězům, domácím DCRadio. Následoval Jakub Děkan a se skvělou show skupina UDG. Ohromný divácký úspěch sklidila superkapela pod názvem Supergroup s Kamilem Střihavkou, Romanem Dragounem nebo Michalem Pavlíčkem. Sraz českých bohémů si dala skupina Wohnout, která tak celý večírek spolu s punkovou legendou Visacím Zámkem uzavřela. „Před jedenácti lety jsem místo pro LABEFEST nehledal, věděl jsem od začátku, že chci, aby se konal na labském nábřeží pod děčínským zámkem. Nikdy mě ale nenapadlo, že nastane chvíle, kdy toto vybrané místo nebude stačit všem těm divákům, kteří mají rádi kvalitní hudbu, již se nám ve spolupráci s agenturou Wink daří do Děčína zajišťovat. Letos jsme byli opravdu před pomyslnou hranou, kdy stačilo málo a na další příchozí by svítil nápis ‚Kapacita naplněna!‘,“ dodává Igor Bayer.

Zdroj: Magistrát města Děčín