Rubriky
Turisti Zprávy

Turistické informační centrum na hlavním nádraží je komplet nové

Děčín si stále více vybírají turisté nejen z české republiky, ale i z celého světa. Kvalitní poskytování služeb je tedy důležité pro jejich spokojenost.

Město v letošním roce převzalo obě informační centra pod svou správu. Centrum v knihovně na začátku prázdnin, na hlavním nádraží v říjnu. To bylo nyní otevřeno v nových prostorech bývalých pokladen a splňuje nejmodernější požadavky návštěvníků města. „Chtěli jsme, aby informační centrum nejen vypadalo reprezentativně, ale také splňovalo technické požadavky současných turistů,“ vysvětlila Hana Cermonová, náměstkyně primátorky.

Město si na pomoc přizvalo designérku Jitku Třmínkovou, která celé centrum navrhla. „Chtěla jsem propojit vizuální styl města, prostor historické budovy nádraží a pohodlí pro návštěvníky i personál,“ řekla Jitka Třmínková. Turisté zde dostanou nejen informace a materiály o městě a jeho okolí, využít mohou také několik stojanů s Ipady nebo chytrou lavičku, kde si mohou dobít své telefony nebo notebooky. Turistické informační centrum nabízí také regionální produkty a reklamní předměty města, koupit zde lze i vstupenky na kulturní akce. „Podle statistiky toto centrum navštěvují turisté z celého světa. Naposledy jsme tu měli skupinu Korejců, časté jsou také páry z Izraele, výjimkou nejsou ani turisté z Kanady nebo Ameriky,“ doplnila Hana Cermonová. Turistické informační centrum je otevřeno každý den, a to dokonce i na Štědrý den. Zavřeno bude pouze 1. ledna.

MgA. Jitka Třmínková JT design
Oboru se věnuje již od začátku svého studia na TUL. Již šestým rokem spolupracuje s podniky na výrobu zakázkového nábytku – jak v pozici obchodníka, tak i designera. Mnoho zkušeností, nejen v designu, ale i v architektuře získala v týmu ŠÍPEK, kde měla možnost spolupracovat s významným a celosvětově uznávaným Bořkem šípkem na velmi zajímavých zakázkách. Nyní spolupracuje na Česko švýcarském projektu DOZAMO, kde je cílem vytvořit kvalitní designový nábytek a dát příležitost začínajícím designerům. Protože je místní rodačka, TIC není její jedinou realizací v Děčíně.

Zdroj: Magistrát města Děčín