Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Vyznačené běžecké trasy můžete vyzkoušet na Kvádrberku

Čtyři různě dlouhé běžecké okruhy jsou vyznačeny na vrcholu stolové hory a vedou příjemným terénem po hřebeni. Tvůrce okruhů je Konkordia, která zde každé pondělí od března do října pořádá měřené tréninky jak pro tréninkovou skupinu, tak pro příchozí. První oficiální běh po nově vyznačených trasách se uskuteční v pondělí 31. července v 18 hodin.

Barevně jsou rozlišené různé délky tras. Bílý okruh se nazývá Vodárna a je dlouhý 750 m, červený Obůrka má 1 450 m, modrý Trojka měří 2 410 m a nejdelší žlutý s názvem Vyhlídky měří 2 750 m. Mapu okruhů najdou běžci u lavičky Milenecké hlavy. „Na nové mapě jsou uvedeny vzdálenosti mezi jednotlivými křižovatkami, a tak si každý může zkombinovat jakoukoliv trať a zná tak i její délku,“ řekl Luboš Přibyl z Konkordie.

Běžecké trasy na Kvádrberku jsou další aktivitou, kterou se město snaží vytvářet co nejlepší podmínky pro aktivní trávení volného času obyvatel i návštěvníků. „Po proznačení Nordic walkingových tras na Pastýřské stěně jsme využili děčínské Konkordie a požádali ji o spolupráci. Vyznačili jsme trasy, které sportovci dlouhodobě využívali a byly tedy dobře prověřené,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Na historicky nejstarším modrém okruhu má spolek zapsané časy již v roce 1997. Běžci by ale určitě neměli vynechat nejdelší žlutý okruh, který vede okolo všech hlavních vyhlídek na Kvádrberku. Běžeckých pondělků se nově budou zúčastňovat také běžci se psy. Měřených tréninků mohou využít i úplní začátečníci. Členové Konkordie jim totiž rádi poradí nejen s běháním, ale i třeba s výběrem obuvi či oblečení.

Budoucí aktivity KONKORDIE v letošním roce:

31.8. Okruh Maxičkami – 4.běžecký závod seriálu MODRÁ STUHA
27.9. Sportování na Kváďáku – v rámci Světového týdne sportu pořádá workshop o sportování v přírodě s prezentací některých aktivit – běh, NW, orienteering, geocaching, možné i prezentace sportovní obuvi a kineziotapingu
11.10. Podzimní kros na Sokolím vrchu – 5.běžecký závod seriálu MODRÁ STUHA
19.10. Běh na Chlum

Informace k soutěžím se najdou na našich stránkách – www.konkordia-decin.cz

Zdroj: Magistrát města Děčín