Rubriky
Sport Zprávy

ZIMÁK III

Ze tří posledních sezón by letos po dlouhodobé části na finálovou účast Válečníků vsázelo nejméně basketbalových příznivců, ale i odborníků. A přesto je to tady! Potřetí za sebou finále! Těžké rozhodování o místě konání domácího utkání po pečlivém zvážení všech aspektů dopadlo PRO zimní stadion.

Stávající divácký rekord vytvořený v Děčíně v roce 2015 je 4.850 lidí a cílem letošního atraktivního modelu finále je toto číslo atakovat, ale především uspořádat výjimečnou společenskou a sportovní událost v našem krásném městě!

Model finálové série by měl nahrávat papírově slabšímu celku, který začíná domácím utkáním. Série pak končí na půdě lépe postaveného týmu. V případě stavu 1-1 rozhoduje součet skóre z obou duelů.

Generální manažer Lukáš Houser rozhodnutí zdůvodňuje:

„O tom, kde hrát finále, jsme dopředu neuvažovali. Za stavu 3:1 v semifinále jsme o si tom začali šuškat, ale hned po postupu jsme to začali řešit velmi intenzivně. A po mnoha diskuzích vzešel jako vítěz jednoznačně zimák! Důvodů je spousta, ale ten hlavní pro nás je, že žijeme v Děčíně a hrajeme pro lidi. A když jsme si tyhle dvě věci spojili, jediné vhodné místo, kam nás může přijít podpořit co nejvíc fanoušků, je zimní stadion. ARMEX Sportcentrum je bohužel malé a už ve čtvrtek dopoledne bylo v podstatě vyprodáno, aniž bychom začali vůbec prodávat vstupenky – takový byl hned po postupu zájem. Zároveň je nám jasné, že letošní model finálové série nám dává větší šanci na úspěch, i když jasný favorit na titul se nemění. Právě proto chceme, aby náš šestý hráč měl nikoli 1.200, ale 5.000 hlav!!! Přijďte ve středu v šest na zimák a pomozte nám dokázat, že nejlíp se v Čechách fandí v Děčíně!!!“

Prodej unikátních vstupenek na Zimák III bude zahájen v pondělí 15.5., a to pouze na určených prodejních místech (budou zveřejněna během pátku 12.5.). Pro tento duel tentokrát nebude možné nakupovat ani rezervovat přes portál vstupenkadecin.cz.

Základní vstupné je 100 Kč, zvýhodněné 50 Kč (děti od 7 do 15 let), děti do 6 let vstup zdarma (bez vstupenky).

Držitelé koupených permanentek mají možnost v kancelářích BK v Maroldově ulici vyměnit permanentku za platnou vstupenku.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý