Rubriky
Zprávy

Ústecký kraj podpoří začínající podnikatele

Již podruhé mohou začínající podnikatelé zažádat o dotaci z dotačního programu Podpora začínajících podnikatelů v Ústeckém kraji pro rok 2017, jehož cílem je rozvoj podnikatelského prostředí regionu, zvyšování zaměstnanosti a tvorba nových pracovních příležitostí. Loni dotace pomohly 27 subjektům v jejich začátcích. Žádosti do programu se mohou podávat od 9. února do 9. března.

Maximální částka, kterou lze od kraje získat, je 200 tisíc korun, minimální pak 50 tisíc korun. Poskytnutá dotace může tvořit maximálně 70 % z celkových nákladů projektu, zbylých 30 % musí podnikatel pokrýt ze svých zdrojů. Finanční prostředky je možné využít na úhradu investičních i neinvestičních nákladů. Podnikatel, který získá dotaci, pak musí své podnikání udržet minimálně 2 roky po vyčerpání a vyúčtování finančních prostředků.

Dne 7. února proběhne i seminář v budově A Ústeckého kraje. Jeho cílem je podrobné seznámení s podmínkami dotačního programu, způsobem vyplnění žádosti a ostatních potřebných dokumentů tak, aby začínající podnikatelé zvládli celý proces bez problémů.

Veškeré dostupné informace k programu jsou k dispozici v tomto odkazu:

http://www.kr-ustecky.cz/podpora-zacinajicich-podnikatelu/ds-99850/p1=204744

Zdroj: Magistrát města Děčín