Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mpdecin_alesoDne 20.11.2016 v 05:50 hod. si hlídka MP při dohledu nad veřejným pořádkem v ul. Tyršova v DC1 všimla mladíka, který hlasitými projevy rušil noční klid. Jelikož odmítal prokázat svoji totožnost a na zákonnou výzvu ke zklidnění nereagoval, hlídka proti němu použila donucovací prostředky a předvedla jej na Policii ČR k ověření totožnosti. Jednalo se o mladíka ve věku dvacet jedna let. Hlídka sepsala o události úřední záznam pro správní orgán, který bude o přestupku rozhodovat.

Dne 19.11.2016 17.20 hod. si všimla hlídka MP při kontrolní činnosti v DC4 v ul. Poděbradská muže, který jel na neosvětleném kole. Když se hlídka pokusila muže zastavit, seskočil a dal se na útěk. Strážníci jej několikrát vyzvali jménem zákona, aby zastavil, muž ale na výzvu nereagoval. Po krátkém pronásledování se muže podařilo zastavit a přiložit mu služební pouta. Následně byl zadržený naložen do služebního vozidla MP a převezen na oddělení Policie ČR ke zjištění totožnosti, která řešení události převzala. Zadrženým byl jednačtyřicetiletý muž z Děčína.

Dne 17.11.2016 v 22:49 hod. oznámila žena z DC3, že jí napadá její přítel. Hlídka MP na místě zjistila, že třiadvacetiletá žena se pohádala se svým o rok starším přítelem, k žádnému fyzickému napadení nedošlo. Žena nechtěla, aby byl muž z bytu vykázán, pouze požádala hlídku MP, aby mu důrazně domluvila. Strážníci oba poučili, jak své spory řešit a záležitost vyřešili domluvou.

Dne 17.11.2016 v 03:00 hod. oznámil občan, že v ul. Čsl. Legií v DC4 dochází k rušení nočního klidu hlasitou hudbou. Hlídka MP kontaktovala nájemníka bytu, ze kterého byl slyšet hluk. Jednalo se pětatřicetiletého muže z Děčína. Dotyčný se za své jednání omluvil a hudbu ihned vypnul. Hlídka věc vyřešila domluvou.


Zdroj: MP Děčín