Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPostrádali kuřivo
DĚČÍN – Z prodejny v bezcelní zóně na severu Čech mizely kartóny cigaret. Během loňského října zmizely z obchodu ve Hřensku tabákové výrobky známých značek v hodnotě necelých sedmnácti tisíc českých korun. Policisté přišli na čtveřici výtečníků, jež se přiznali ke třem přešlapům a čtvrtý zůstal s otazníkem. Všichni obvinění čelí od května letošního roku zahájení trestního stíhání na svobodě pro přečin krádeže.

Stačila chvilka
VARNSDORF – Místní policisté přijali sedmadvacátého května letošního roku oznámení, které směřovalo k přečinu krádeže a neoprávněnému opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Návštěvnice lékařské ordinace ve Varnsdorfu zanechala svou tašku s osobními věcmi a peněženkou v čekárně. Zanedlouho zjistila, že ji z tašky zmizela peněženka a začala se po ní shánět. Našla ji, leč bez finanční hotovosti a na jiném místě. Zanedlouho skončil v rukou varnsdorfských policistů čtyřiadvacetiletý mládenec, který v současné chvíli čelí sdělení podezření ze spáchání obou přečinů.

Nesplněný závazek
DĚČÍN – Zdejší policisté prověřují od začátku letošního června oznámení finanční společnosti, která se na místní strážce zákona obrátila s nenaplněnou pohledávkou. Před časem si v děčínské prodejně s elektronikou zakoupila moderní televizor mladá žena. Ke koupi využila úvěrovou smlouvu, prostřednictvím které se zavázala televizi v hodnotě téměř třiadvaceti tisíc českých korun uhradit postupně. Ačkoliv k jejímu odběru došlo už začátkem letošního ledna, do současné chvíle nebylo nic z dlužné částky k rukám věřitele uhrazeno. Ani televizor nebyl vrácen, a tak policisté oznámené skutečnosti prověřují s ohledem na přečin úvěrového podvodu.

Kolo má zpět
KRÁSNÁ LÍPA – Policisté z místního policejního oddělení čelili šestého června letošního roku oznámení o zmizení jízdního kola. Modré pánské horské kolo zmizelo z volně odstavené chodby v krásnolipském baru. Majitele jeho ztrátu ocenil na dva tisíce českých korun. Policisté případ šetří s ohledem na přečin krádeže. Jízdní kolo se jim podařilo zajistit a vrátit zpět jeho majiteli.


Děčín, 7. června 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín