Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Přípravy na slavnosti vrcholí

slavnosti ohnostroj_alesoProgram letošních městských slavností se pomalu rýsuje. Květnové víkendy budou přímo nabité zajímavým programem, který pohltí malé i velké návštěvníky. Již tradiční akce doplní akce poměrně nové.

Celé slavnosti odstartuje v pátek 13. května ohňostroj, předcházet mu bude lampionový průvod doplněný o kejklíře, rytíře a ohňovou šou. V sobotu se pak na plno rozjede program slavností Hudebním festivalem Labe, soupeřit spolu budou borci v závodech Adrenaline Challenge. Na Mariánské louce ukáží své umění výtvarníci, kteří tentokrát budou tvořit na téma historie Kádrberku. Akce Sochaři Děčínu 16 je doplněna skvělou muzikou a výbornou atmosférou. Rodiny s dětmi ocení Běláskové klání a v neděli si na své přijdou dříve narození, připraven je pro ně totiž Den nejen pro seniory. Historickým trhům májovým bude patřit víkend 21. – 22. května. Poslední květnová sobota a Husovo náměstí ožije při Festivalu pouličního divadla. Oslavit Den dětí přijďte 29. 5. na Den plný her.

Program slavností dávno netvoří pouze tyto tradiční akce. „Každý rok se snažíme program zpestřit něčím novým tak, aby si v něm každý našel to své. Věřím, že si návštěvníci najdou program podle jejich gusta a na chvíle strávené na akcích slavností budou rádi vzpomínat,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátorky. Takovým letošním předskokanem slavností bude floristická soutěž Děčínská Kotva, která se letos ponese v duchu 700. výročí Karla IV. Floristé budou letos tvořit opět v Centru Pivovar, ale o květinové dekorace nepřijde ani děčínský zámek, kde budou vazby vystaveny 14. a 15. května v jižních zahradách. K programu se také například připojí gymnasti a biketrialisti.
Kulturní dění ve městě neskončí s měsícem květnem, ještě v červnu si můžete užít zajímavé hudební akce, například festival Kramle nebo růžový Avon pochod na podporu ženám s rakovinou prsu.

Program:

13.5. Slavnostní ohňostroj
14.5. Hudební festival Labe
14.5. Adrenalin Challenge
14.5. Sochaři Děčínu – na téma histori Kvádrberku
14.5. Běláskové klání
15.5. Den pro seniory
21.5. Historický trh májový
22.5. Historický trh májový
28.5. Festival pouličního divadla
29.5. Den dětí – Den plný her

Zdroj: Magistrát města Děčín