Rubriky
Sport Zprávy

L-Stria: Hráli jsme opravdu energicky. A mám velkou radost z naší obrany!

l-stria-hrali-jsme-opravdu-energicky-a-mam-velkou-radost-z-nasi-obranyVálečníci dokázali v předehrávce 4. kola KNBL setnout na svém kurtu jednoznačně Orly v poměru 74:51 a v domácím prostředí tak zvítězili podruhé v řadě.

Top skórem děčínského celku v souboji s Hanáky byl křídelník Luboš Stria, jenž za necelých 35 minut na hřišti nasázel 20 bodů, k nimž přihodil ještě 4 asistence. Skvělé procento měl navíc hráč přezdívaný Lubo zpoza perimetru, když síťkou prohnal 4 z pěti trojkových pokusů, což činí úspěšnost 80%. Po zápase přiznal, že velké pozitivum vidí především ve zlepšení na obranné polovině.

„Mám velkou radost z obrany, protože naše práce na tréninku se konečně ukázala. Doposud jsme měli v obraně velký díry, nehráli jsme týmovou obranu. Teďka jsme na tom pracovali – a první čtvrtina nám ukázala, že když do toho dáme velkou energii, že to opravdu půjde a že jsme na správný cestě. Spousta práce nás ještě čeká, ale jsem moc rád za celej tým,“ řekl spokojeně.

Čtyřiatřicetiletý snajpr také přiznal, že výborný vstup do utkání, kdy Válečníci vedli až 20:2, dodal týmu klid a byl pro vývoj utkání velmi důležitý.

„Určitě nás to uklidní. Každý zápas, když se takhle začne vyvíjet, tak všichni vědí, že v Děčíně není příjemný hrát před touhle kulisou. A ještě my, když začneme bláznit a hrajeme opravdu energicky, tak nám to pomohlo. Prohráli jsme akorát druhou čtvrtinu, ale byli jsme celkově v klidu, protože jsme viděli, že máme víc sil a větší vůli zvítězit. My doma opravdu chceme jenom vyhrávat, a tak jsme to potvrdili,“ vyzdvihlo 197 vysoké křídlo také důležitost domácích špílů.

V pondělním utkání na hřišti sousedního Ústí nad Labem, v němž Ariete zvítězilo 93:71, se Hanákům zranil centr Jan Tomanec. Jak důležitá tedy byla podle hořického rodáka děčínská podkošová převaha, kde měli tedy Orli užší rotaci?

„Na to těžko odpovídat, asi nějaký hendikep musel Prostějov cítit, protože Bobo (Robert) Landa s Koubou (Jakubem Houškou, pozn.) dneska velká bojovnost pod košem. A hodně útočných i obranných doskoků, což samozřejmě dělá taky hrozně moc. Rozdíl ve hře je potom vidět,“ řekl k tomuto faktu bývalý hráč Poděbrad či Kolína.

Po předchozím vítězném utkání s Brnem byl děčínský kormidelník Pavel Budínský nespokojený s „novým hráčem“ děčínské sestavy, kterého nazval alibistou. Podařilo se již tento nešvar z děčínské hry odstranit?

„Já myslím, že jste sám viděl, že tam někteří hráči střeleckou zodpovědnost na sebe vzali, hlavně ti mladší, pro něž to byl samozřejmě křest. Při absenci Bosáka a Bažanta je samozřejmě teď velká tíha na Filipovi Kroutilovi. Šimon Ježek, který hraje poprvé v životě nejvyšší soutěž, tak na nich je vidět ještě taková jistá rozpačitost. Ale hozenou rukavicí pro všechny hráče byl včerejší (pondělní) výkon Prostějova, protože Prostějov co hráč, to střelec, nebo hráč, který je nebezpečný koši,“ přiznal, že soupeř má v týmu celou řadu kvalitních střelců, na něž je třeba si dát velký pozor.

„A my jsme si říkali, že i hráči, kteří si třeba tolik nevěří, což bylo ještě vidět třeba na Ondrovi Šiškovi, tak do nich musíme neustále vsugerovávat, že prostě v jednoduchosti je síla a že jsou všichni nebezpeční odevšud. Aby se o nás pořád jenom neříkalo, že jsme úporní obránci, ale taky že máme produktivní, pestrý a konstruktivní útok. Takže dneska to bylo o 50 procent lepší než minule, ale ještě tam byly situace, kdy jsme stejnak přecházeli,“ uzavřel spokojeně, jelikož jeho svěřencům se podařilo toto negativum ze hry částečně odstranit…

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý (Princip)