Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci v prvním přípravném mači zdolali Chemnitz

chemnitz-99ersÚvodní přípravné utkání proti německého sokovi, které se neslo v ofenzivním duchu, ovládli svěřenci Pavla Budínského výsledkem 94:89.

Děčínskému celku scházelo ze zdravotních důvodů trio Bosák, Bažant a Musel. Do úvodního rozskoku vstupoval domácí celek ve složení Vyoral, Stria, Kroutil, Kaša a Houška – a druhý jmenovaný trefou zpoza perimetru také otevřel skóre utkání.

Hosté ovšem osmibodovou šňůrou otočili na 3:8 – a v polovině 6. minuty se po Bussově trefě z odskoku dostali již do dvouciferného náskoku – 8:19. Po oddechovém čase Pavla Budínského ovšem Houška a spol. vyztužili a zpevnili „defe“ a v závěru úvodní periody svého soka jasně přehrávali. Od stavu 8:19 úsek do konce této čtvrtiny domácí hráči ovládli drtivě 20:2 (!!!), takže po první čtvrtce svítil na tabuli stav 28:21.

Zkraje druhé periody si děčínští hráči drželi odstup a soupeři dovolili přitáhnout se nejblíže na čtyři punkty. V závěru prvního poločasu už ovšem Válečníci na kurtu opět jasně kralovali. Tečku za úvodní půlí nakonec udělaly dvě úspěšné šestky z produkce nové posily Ondry Šišky, který svým bodovým příspěvkem uzavřel poločasové skóre na 56:37.

Po změně stran začali lépe hráči Niners a šňůrou 10:3 snížili děčínský náskok na 12 bodů. Výběr argentinského stratéga Pastoreho ve třetím kvartálu nasázel celkově 31 bodů a postupnými krůčky dokázal do konce tohoto hracího období snížit rozdíl na osm bodů.

Bodově plodné období pro hosty pokračovalo i v poslední čtvrtině řádné hrací doby – a zkraje 34. prohnal síťkou trojku Buss a přitáhl svou ekipu na tříbodový rozdíl – 78:75. Utkání spělo do vyrovnané koncovky, kterou rozsekly dvě slepené trojky Luboše Strii a Jakuba Houšky na přelomu 37. a 38. minuty, díky nimž se náš celek odpoutal na 92:83 a utkání již dotáhl do vítězného konce.

Válečníci byli lepší než soupeř na doskoku (34:25), ale připsali si více ztrát (21:14) a také méně získaných míčů (7:15). Oba soupeři výborně pálili zpoza tříbodového oblouku. Děčín měl bilanci 21/15 (71,4%!) a Chemnitz 26/11 (42,3%).

Body: Stria 23, Houška 20, Jelínek a Vyoral po 11, Kroutil 10, Šiška 7, Kaša a Landa po 4, Ježek a Gavenda po 2 – Buss 19, Matthews 15, Wilson 13, Seiferth 11, Cardenas a Mixich po 9, Bellscheidt 7, Richter 6.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý, Princip