Rubriky
Dětem Sport Zprávy

1.ročník Děčín Run Fest předčil všechny limity

run_festV pátek 8.května, za krásného slunného počasí, se konal v Děčíně na Mariánské louce sportovní podnik s názvem Děčín Run Fest, který uspořádal triatlonový oddíl Triade Děčín a byl první  akcí celoroční série závodů pro dospělé, mládež ale i děti z dětských domovů, na organizaci se podílí i Tomáš Slavata, který dětské domovy dlouhodobě podporuje a ukazuje dětem cestu životem pomocí sportu.

Do všech závodů Děčín Run Fest odstartovalo nakonec rekordních více jak 300 běžců včetně závodníků ze Slovenska a Dánska a tím se stal Run Fest nejen mezinárodním, ale i největším podnikem svého druhu v Děčíne. Akce byla rozdělena na 4 běhy – 5km, rodinný běh, hlavní závod v půlmaratonu a dětské běhy.

Vítězem hlavního závodu půlmaratonu se stal Děčínský rodák Jaroslav Chramosta za 1:19:48 následovaný Vítem Veselým a Janem Handlířem. V ženách si odnesla prvenství Zuzana Rusínova za 1:30:05, druhá Veronika Vagnerová a třetí Dana Jiřičná. Ale to nebyl hlavní důvod, vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásné odpoledne v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi

Run Fest  měl mimořádnou atmosféru, ke které přispělo příjemné počasí, ale hlavně mimořádná úroveň všech účastníků a to nejen sportovní, ale především ta lidská. Součástí vyhlašování výsledků byla nejen aukce předmětů ze světových Ironmanů, ale i dress s podpisem Tomáše Krause, Děčínského olympionika a mistra světa nebo dress vítězů slavného etapového závodu horských kol Cape Epic v Jižní Africe, ale také tombola o horské kolo KTM a další hodnotné ceny. Veškerý výtěžek poté putoval na konto pro handicapované děti. Částku poté navýšil majitel společnosti Double shot-výrobce kávy a také majitel báječné Lázeňské kavárny a tak se vybralo celkově přes 20 000,-Kč.

Zároveň Triade věnuje po všech akcích znova finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvaní to je již bude téměř 200 000,-Kč –

Tomáš Slavata věnoval horské kolo dětskému domovu Jiříkov, který se účastnil dětských běhů.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat, za velkou sportovní tak organizační úroveň . Organizátoři tímto děkují za mnoho pochvalných emailů a poděkovaní patří partnerům akce a to společnosti ČEZ, Všeobecné zdravotní pojišťovně,  Lázeňské kavárně, firmě Kopa, Kur sport, Feel Joy, Jožák, Bohemia cargo, Double shot-káva, Grešík, Pajero, pensiónu Arosa Růžová a Na vyhlídce Mezná, restaurace Kocanda, Barvy Kindl, Audo Viktoria, KTM, Jabor a dalším.

Jednalo se o první letošní akci pořádanou Triade Děčín a budou následovat další jako dětský duatlon 4.6. , Iron Dumpling včetně dětských závodů, poté v září znova duatlon pro mláděž. Triade Děčín je  jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně.

Představitelé Triade Děčín tímto doufají, že přesvědčí představitele města Děčín o důležitosti podpory těchto nekomerčních aktivit, zařazení v příštím roce do programu městských slavností a hlavně o tom, že sportovní návštěvníci, našeho krásného města, tady zůstávají s rodinou celý prodloužený víkend a pomáhají k jeho oživení a prosperitě.

Info, foto a výsledky na http://www.decinsportfest.cz

Triade Děčín
Marek Peterka