Rubriky
Sport Zprávy

Další utkání odehrají Medvědi v Nymburce

NymburkVe středu 4. 2. 2015 zajíždějí hokejisté Děčína do středočeského Nymburka, kde se utkají s místním týmem Ned Hockey Nymburk v rámci již devětadvacátého kola druhé hokejové ligy.

Medvědům zbývá odehrát už pouhých pět utkání v základní části této soutěže. Ti se v posledních čtyřech utkáních zvedli, když dokázali čtyřikrát po sobě zvítězit za tři body. Asi největším překvapením byla sobotní cenná výhra nad prvním mužstvem druholigové tabulky, a to Kobrou Praha. Medvědi sice před třetí periodou prohrávali o jednu branku, 4:5, ale ve třetím dějství dokázali nejprve srovnat a následně také zápas otočit ve svůj prospěch. V závěru pak pečetil výhru 7:5 do prázdné branky Michal Oliverius a na ledě propukla velká radost.

To Nymburk v sobotu porazil doma Buldoky z Řisut poměrem 6:4 a prozatím se nachází na šestém místě tabulky s jednačtyřiceti body. To Medvědi mají přesně o deset bodů méně, tedy jednatřicet, ale v tabulce se dokázali vyšplhat na dvanáctou příčku, když ještě nedávno okupovali místo úplně poslední. Zápas tak slibuje určitě pěknou podívanou, Nymburští si budou chtít svou pozici upevnit, Medvědi naproti tomu budou chtít na své předchozí úspěchy navázat a znovu se v tabulce posunout.

První vzájemné měření sil v letošní sezóně vyznělo lépe pro Nymburk, který na ledě Děčína zvítězil 4:0 a vyloupil tak medvědí led ziskem všech třech bodů.

Jak odveta dopadne a kdo v ní bude úspěšnější se dozvíme ve středu ve večerních hodinách. Utkání na nymburském zimním stadionu začíná ve středu 4.2.2015 v 18. hodin.

Vendula Zdražilová, HC Děčín