Rubriky
FOTO/VIDEO reklama Zprávy

Letecká videa a fotografie v Děčíně

DCIM101GOPROMožná jste již zaregistrovali, že nad vaší hlavou prolétlo bílé cosi. Menší než letadlo, větší než moucha. Nemusíte mít strach, nejedná se o nic škodlivého nebo nebezpečného. To, co jste zahlídli, je totiž takzvaná kvadrokoptéra. Co to je a kdo za tím stojí, resp. pod tím, si můžete přečíst v následujícím článku. Helishots.cz, konkrétně Radim Střelka a Tomáš Luczków jsou Ti, kteří přišli s možností, jak netradičně vyfotit Děčín, a to z ptačí perspektivy.

„Ten, kdo letěl letadlem, jistě ví, jak nádherný pohled se ze shora člověku naskýtá. V dnešní době, kdy moderní technologie je na pomyslném vrcholu, nemusíte sedět v letadle, abyste viděli například právě Děčín z ptačí perspektivy“, říká Radim Střelka, který je klíčovým mužem tohoto projektu. Na první pohled může připomínat tento stroj malou helikoptéru, ale ve skutečnosti to helikoptéra není. K tomu se vyjadřuje druhý klíčový muž a Radimův kolega, Tomáš Luczków. „Kvadrokoptéra, jak se tomu správně říká, je oproti helikoptéře rozdílná v tom, že místo dvou vrtulí, má vrtule čtyři. Navíc je schopná unést kameru GoPro, s právě kterou fotografujeme a natáčíme prostředí pod ní. Dále je také vybavená takzvaným gyroskopem, který eliminuje otřesy stroje a umožňuje mít kameru stále ve stejném směru a náklonu, jak potřebujeme. Kopter je také vybaven přenosem obraz. Pilot tak může v reálném čase vidět co právě snímá“.

Koupě takovéto hračky není levnou záležitostí. Pořizovací cena se pohybuje v řádech desetitisíců až statisíců korun. Radim s Tomášem se shodují, že i přes značně vysokou cenu to však berou jako investici. „Kvadrokoptéru jsme pořídili z důvodu zkvalitnění našich služeb v oblasti video produkce. Můžeme klientovi nabídnout unikátní letecké záběry a tím zatraktivnit například jeho promo video, apod.“ říká Radim Střelka.

„Samozřejmě se najdou i další možnosti pro využití takovýchto záběrů z míst, kam se člověk za běžných okolností nedostane. Můžou se tímto jedinečným způsobem prezentovat hrady, zámky, restaurace, průmyslové budovy, golfové resorty, či jiná sportoviště nebo také též města, jak je tomu právě zde v případě Děčína,“ doplnil Tomáš Luczków. Pokud vás tato možnost unikátního zachycení míst ze vzduchu nadchla, navštivte internetové stránky www.helishots.cz, nebo www.facebook.com/helishotscz.