Rubriky
Zprávy

Nejlepší školní film natočili v Děčíně

1.MÍSTO - ZŠ MÁCHOVKA DĚČÍNTým ze Základní školy Máchovka Děčín natočil krátké video na téma kyberšikany. A porota ho ocenila jako nejpovedenější .

Školáci ze čtrnácti základních škol Ústeckého kraje měli za úkol natočit tříminutový film, který by sloužil jako učební pomůcka i pro ostatní školy. Téma bylo libovolné, školáci při zpracování měli zúročit znalosti získané při práci v projektu Naše virtuální škola. Ten je zaměřen na podporu mediální výuky a v jeho rámci se z žáků stali mladí reportéři, kameramani nebo fotografové.

„Videa, která se nám ze škol sešla, byla velmi povedená. Vybrat to nejlepší bylo těžké. Hodnotil se nápad, technické zpracování, přesah do výuky a mezi vrstevníky,“ přibližuje za realizační tým projektu a porotu Pavel Fekete.

Školní týmy zpracovaly témata z přírodopisu, fyziky, sportu, ale i třeba bezpečný sex nebo právě kyberšikanu.
„Na naší škole si každá skupina zpracovala své video a nakonec jsme společně vybrali a přihlásili to nejpovedenější. Když jsem viděl, co vytvořily dívky z 9. A, opravdu mne to příjemně překvapilo. Video je úžasně srozumitelné, mají pěkné záběry i střih. Radost mám o to větší, že má jediná zásluha na výsledku je ta, že jsem týmu dal prostor zpracovat téma výhradně podle sebe,“ říká učitel Radek Špáta z děčínské Máchovky, pod jehož pedagogickým dohledem žáci pracovali. Druhé místo patřilo 7. ZŠ Most a třetí skončil tým z 8. ZŠ Most.

Projekt virtuální škola vznikl za podpory Evropského sociálního fondu, rozpočtu České republiky a Ústeckého kraje. Funguje na 14 základních školách v Ústeckém kraji a je do něho zapojeno více než 200 dětí. Ty dostaly k dispozici kamery, mikrofony, foťáky a především metodické vedení, jak pracovat v mediální výuce. Práce žáků jsou zveřejňovány na jejich speciálních internetových stránkách www.nasevirtualniskola.cz. Některé z nich se už objevily také v regionálním televizním vysílání.

Vítězné video je ke shlédnutí na: www.nasevirtualniskola.cz/skolni-televize-2/

Zapojené školy z měst: Děčín, Ústí nad Labem, Šluknov, Kadaň, Most, Chomutov, Měcholupy, Litoměřice

Foto : Naše virtuální škola

[epa-album id=“27826″ show_title=“false“ display=“full“]