Rubriky
Zprávy

Město chce další podzemní kontejnery

Po městě by se měly v průběhu následujících let objevit další podzemní kontejnery na tříděný odpad. Magistrát vytypoval šest míst v centru města, kam by chtěl tyto nádoby umístit.

„Díky podzemním kontejnerům se výrazně zlepší vzhled města a zamezí nepořádku, který vzniká kolem nevzhledných stanovišť,“ vysvětluje primátor František Pelant.

Do budoucna jsou podzemní kontejnery naplánovány v Děčíně IV ( ul. Čs.legií, Husovo náměstí, ul. Prokopa Holého x Zbrojnická) a v Děčíně I (, ul. Zámecká, ul. Křížová, ul. Myslbekova).
„Náklady na výstavbu jednoho zařízení se čtyřmi zásobníky (papír, sklo, plasty a směsný odpad) jsou asi 1,2 milionu korun, proto bychom chtěli realizovat každý rok jedno stanoviště. Uvažujeme také o vybudování šachty na odkládání směsného komunálního odpadu, aby byly chodníky částečně zbaveny nevzhledných popelnic,“ doplnil primátor.

V současné době se v Děčíně nacházejí dvě zařízení podzemních kontejnerů na tříděný odpad. Kontejner na Tyršově v Děčíně I byl vybudován koncem roku 2008 za finančního přispění společnosti ČEPS, a.s.a v Jezdecké ulici na Starém Městě v roce 2011 v rámci IPRM Staré Město.

Zdroj: Magistrát města Děčín