Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Dětský duatlon Děčín 2012

Ve středu 26. září uspořádal triatlonový oddíl Triáde Děčín ve spolupráci s představitelem Nadačního fondu Albert Triatlon Tour Tomášem Slavatou na Mariánské louce závod v dětském terénním duatlonu. Do závodu odstartovalo nakonec 167 dětí ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 8 kategorií. Sportovního zápolení se zúčastnily i děti z dětského domova v Krompachu. Díky Tomáši Slavatovi jsme mohli i dětem, které nemají vlastní kolo, ho zdarma zapůjčit .

Závod měl bezvadnou atmosféru a děti závodily ze všech svých sil. Po té co absolvovaly svou trať v rozložení běh – cyklistika – běh,čekalo na každého z nich bohaté občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny. V průběhu sportovního odpoledne dětem představil své umění i účastník světového poháru v biketrialu děčínský Tomáš Eibl.
Vítězové: 2-4 roky – Matyáš Kanive; do 6 let – Matěj Kánský; dívky do 10 let – Míša Haluzová, chlapci do 10 – Vojtěch Jiruš; dívky do 13 let – Ivana Boháčová; chlapci do 13 let – Tomáš Arnolt; dívky do 15 let – Karolína Pavlíčková; chlapci do 15 let – Michal Vít.
Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásné odpoledne v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.
Po úspěšných závodech v triatlonu Xterra Děčín a Iron Dumpling je to již třetí akce, kterou triatlonový oddíl Triáde pořádal a tím se stává jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně. Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali pořádat a to především řediteli závodu za velkou sportovní tak organizační úroveň.

Jménem oddílu Triáde a zakladatelů běhu 17. listopadu Jardovi Hauzírkovi a Marku Peterkovi, Vás všechny chceme pozvat na městský atletický stadion, kde vás čekají jak dětské běhy tak hlavní závod na 5km na dráze. Jde o akci k připomenutí státního svátku a uctění památky všem obětem komunismu a o to více před přímou volbou prezidenta republiky, kde by měla být zvolená morální autorita na 5-ti leté období.

Fotografie zde

Info, foto a výsledky na www.xterradecin.cz

MP