Rubriky
Sport

Nejlepší střelec MNBL Peter Sedmák přestupuje z USK Praha do BK Děčín

O přestupovou senzaci tuzemského basketbalového léta se postaraly dva letošní soupeři z čtvrtfinále play-off. Slovenský reprezentant Peter Sedmák opouští po své historicky nejúspěšnější sezóně basketbalový klub USK Praha a v příštím ročníku Mattoni NBL už bude oblékat dres severočeských válečníků.

„Po odchodu Pavla Houšky do nejlepšího týmu MNBL – ČEZ Basketball Nymburk jsme se snažili zacelit volné místo pod košem, které nám tím vzniklo. Peter byl pro nás v tu chvíli jasnou volbou číslo 1. Nestavíme to tak, že by měl nahradit Pavla, ale věříme, že přivádíme velmi kvalitního hráče, který našemu klubu pomůže udržet úroveň, na kterou jsou naši fanoušci zvyklí. Chtěl bych také poděkovat vedení klubu pražských vysokoškoláků za jejich korektní a vstřícné jednání“ řekl k přestupu generální manažer BK Děčín Lukáš Houser.

Rodák z Popradu v týmu vysokoškoláků doslova restartoval svoji basketbalovou kariéru, když do něj přestoupil před uplynulou sezónou z krachujícího týmu Basketball Brno. Svou letošní herní pohodu stvrdil 207 cm vysoký pivot i statistickými čísly. V průměru na utkání nastřílel 19.6 bodu, posbíral 5.1 odražených míčů a s užitečností 17.1 byl hlavním lídrem týmu z Folimanky. Po právu byl také zvolen za své výkony do základní pětky cizinců, kteří startují v MNBL.

„Chtěl bych USK Praha a vedení klubu poděkovat za příležitost, kterou mě dali. Především trenérů, kteří se mi věnovali, dostal jsem jejich důvěru a v neposlední řadě i spoluhráčům, protože jsme vytvořili super kolektiv. Letos jsem hrál zatím v nejmladším týmu své hráčské kariéry, ale byla to sezóna, ve které jsem měl herní pohodu a předvedl zatím své nejlepší výkony, ve kterých chci pokračovat v Děčíně. I díky USK Praha mohu přestoupit do Děčína, který má samozřejmě nejvyšší ambice a chce se prát o špici tabulky,“ řekl k přestupu slovenský reprezentant, kterého v létě čeká kvalifikace o ME 2013.