Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Xterra Děčín 2012

Již brzy nás čeká 5. ročník závodu v xterra triathlonu DĚČÍN XTERRA CUP 2012. Akce se koná v úžasném prostřední labského kaňonu v sobotu 7. 7. 2012 na Smetanově nábřeží v Děčíně. Start hlavního závodu je tradičně ve 12.00 a dětský závod odstartuje v 10:30 na Děčínském termálním koupališti na Starém Městě.

Letos připravili pořadatelé několik novinek – hlavní závod je vypsán také pro tříčlennou štafetu, kde každý absolvuje jednu disciplínu a složení může být libovolné – přátelé, rodiny, firmy apod. Xterra Děčín je součástí nejen Českého poháru, ale i XTERRA German Tour, takže si pořadatelé slibují větší účast závodníků. O kvalitě závodu hovoří, že loňští děčínští vítězové se neztratili na mistrovství světa na Havaji – Helena Erbenová byla 3. a Jan Kubíček obsadil místo v první desítce.

Samozřejmostí je bohatá tombola, jejíž hlavní cenou je horské kolo a zapůjčeni automobilu na víkend zdarma. Pořadatelé nezapomínají ani na dobročinnost a tak výtěžek ze závodu půjde na dobročinné účely. Celkem již tým kolem Xterry Děčín s pomocí partnerů akce věnoval na různě dobročinné projekty přes 100.000Kč.

Letos, ostatně jako každý rok, pořádáme také dětský závod, který tomu hlavnímu předchází. Stačí jen přijít v 10 hodin na koupaliště a mít cyklistickou přilbu. Dětská kola budou k zapůjčení díky nadaci Tomáše Slavaty (www.nadacnifondalbert.cz). Rodiče dětí, kteří mají zájem o využití této nabídky, nechť kontaktují pořadatele na www.xterradecin.cz. Každý dětský závodník bude odměněn, ba dokonce bude vylosován jeden výherce kola Author – stavěného na míru. A hlavně – děti neplatí startovné.

Akce je opravdu pro každého kdo má rád výzvy a chuť vyzkoušet si nový, atraktivní sport a zároveň si užít fajn den. Proto se nezapomeňte včas přihlásit ještě za snížené startovné 250 Kč a 7. července s sebou vezměte na start i své děti. Bohatý doprovodný program a občerstvení je zajištěno. Více informací a propozice závodu najdete na webu www.xterradecin.cz.

Zároveň, triatlonisti Děčínského oddílu TRIADE, připravuji tradiční hobby závod Železný Knedlík-Iron Dumping, který se uskuteční 4. 8. 2012 a na který Vás srdečně zveme! Bližší informace o závodě naleznete na www.zeleznyknedlik.cz

Děčín Xterra Team