Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští judisté zazářili na mezinárodním Mistrovství ČR

Letošní mezinárodního mistrovství republiky judistů kategorie Masters se konalo v pražských Vršovicích a zúčastnili se ho borci z devíti zemí. Na dvou tatami se představili judisté z ČR, Slovenska, Maďarska, Irska, Chorvatska, Srbska, Německa, Rakouska a Kuby. 

Na obou žíněnkách bylo k vidění judo vskutku mezinárodní úrovně a ani v této ostré konkurenci se výprava děčínských veteránů rozhodně neztratila. Děčínští judisté přivezli domů celkem pět cenných kovů a v celkovém pořadí týmů obsadili vynikající osmé místo.  

V kategorii M4 ve váze do 90 kg po takticky dokonale zvládnutých bojích vybojoval pro Děčín bronzovou medaili držitel 1. danu Pavel Mahn a ve váze do 100 kg se ze stejného kovu těšil ostřílený Libor Stružinský. 

V ženské kategorii F2 ve váze do 63 kg získala bronz Lucie Radostová a kdyby nedošlo k jejímu nešťastnému zranění, mohla být její medaile ještě blyštivější. 

Parádní jízdu na turnaji předvedl v současnosti nejlepší devátý judista na světě ve své kategorii M2 do 81 kg Tomáš Pachta, který prošel vyřazovacími boji jako nůž  máslem, všechna utkání ukončil před časovým limitem a získal tak zlatou medaili a mistrovský titul. 

Své pověsti judistky ozdobené titulem mistryně světa a mnohonásobné medailistky ze světových soutěží dostála i Lenka Königová. Tato stálice nejenom českého, ale i světového juda a držitelka 1. danu  nedala svým soupeřkám šanci a zaslouženě proto ve své kategorii F2 do 78 kg zvítězila a přidala tak další medaili do své bohaté sbírky.

Foto: Výprava děčínských judistů, medailisté : Tomáš Pachta (nahoře vlevo), Lenka Königová (nahoře vpravo), Libor Stružinský (čtvrtý zleva), Pavel Mahn (pátý zleva).

Jan Rokůsek