Rubriky
Sport Zprávy

Válečníky čekají krátké prázdniny

V pátek 19. 6. 2020 prakticky skončila těžce poznamenaná sezóna 2019/20 pro A-tým BK ARMEX Děčín. Hráči se formálně rozloučili v restauraci ARRIGO při otevírání ARMEX Livecentra, které vyrostlo v Duchcovské ulici a nabízí širokou škálu služeb.

Společné tréninky ukončil trenér Tomáš Grepl už ve čtvrtek, aby se rozešli po několikatýdenní tvrdé práci na fyzické kondici a individuálních činnostech. Kromě stávající hráčů A-týmu, k nimž už je od letoška počítán i děčínský odchovanec Lukáš Rozsypal, se do přípravy zapojili i mladíci z válečnické líhně Helvig, Loun a Randýsek.

Úplné volno tak dostali baskeťáci počínaje víkendem. Další povinný individuální program je bude čekat od třetiny července, aby se v konci července sešli k začátku společné letní přípravy na další ročník Kooperativa NBL. „Nečekáme, že se hráči teď tři týdny budou válet. Máme několik zranění, na jejichž rehabilitaci je třeba aktivně pracovat, ale i ostatní jsou sami o sobě zvyklí se hýbat. Navíc dostali doporučení na to, jak si udržet čerstvě získanou kondici.“, řekl trenér Tomáš Grepl a dodal: „Každý potřebuje vypnout a nebýt v hale a do basketu si odpočinout. Ale letošek byl tak specifický, že jsem i při náročných trénincích v květnu a červnu viděl na hráčích velkou chuť – ten deficit po přerušení soutěží byl znatelný. Také proto věřím, že kluci v následujících třech týdnech nenechají nic náhodě. A na společnou přípravu se sejdeme v nabuzené náladě s dobrým základem.“

Začátek Kooperativa NBL byl posunut už na 12. září a Válečníky čeká ještě Finále Alpe Adria Cupu proti Pardubicím hrané na dvě utkání. „Říkal jsem to i hráčům – nám ostrá sezóna začne už 5. září! A čeká nás hodně dřiny, abychom v ní obstáli.“, dodal Grepl. Děčín sehraje domácí finálový duel 5.9. a odvetu v Pardubicích pak v úterý 8.9.

Brzkému začátku dalšího ročníku odpovídá dřívější start do společné přípravy a zároveň i potřeba hledat přípravná utkání už z kraje srpna. Situace je komplikovanější o to, že zahraniční soutěže startují dosti jinak. „Polská liga by měla začínat už na konci srpna. Německá bundesliga by měla začít o týden později než NBL, ale ještě se čeká, zda nedojde k posunu. Naopak druhá bundesliga ProA zatím kalkuluje dokonce až s listopadovým startem.“, říká sportovní manažer Jakub Důra. „Zahraniční soupeře vždy preferujeme, rádi se konfrontujeme s jiným pojetím a kvalitou, která nás připravuje na střety v Alpe Adria Cupu. Letos to však zatím vypadá velmi kostrbatě, i kvůli tomu, že některé kluby jsou stále opatrné i vzhledem k omezení přeshraničního cestování.“

Klub letos kvůli stále platným opatřením nemůže zorganizovat tradiční rozloučení s fanoušky. Jako náhradu připravuje management termín „otevření sezóny“ v začátku školního roku, kde je v plánu kromě klasického setkání hráčů s fanoušky ještě doprovodný program.

Zdroj: BK Děčín