Rubriky
Sport Zprávy

Kapitán Válečníků do republikového finále!

Hala Folimanka hostila ve čtvrtek 28. května České finále ve hře jeden na jednoho – Kooperativa NBL 1on1 Challenge. A hlavní hvězdou tohoto klání se stal kapitán BK ARMEX Děčín, Šimon Ježek.

Ten sice v základní skupině přežil v soutěži jen díky minutému trestnému hodu Ondřeje Sehnala na výhru, ve finále české skupiny se ale stal králem, když jako vůbec první borec soutěže dokázal vyhrát všech pět zápasů turnaje. A to musel nastoupit proti třem podkošovým soupeřům – ústeckým Faitovi s Peckou i pardubickému Kamilu Švrdlíkovi, kterého v posledním duelu sestřelil čtyřmi dvojkami zpoza oblouk. Levoruký děčínský Válečník si vybojoval postup do celostátního play-off spolu s druhým Ondřejem Sehnalem z USK Praha, třetím Švrdlíkem a čtvrtým Peckou.

„Hlavní rozdíl oproti základnímu kolu byl u mě ve fyzické připravenosti a určitě v rozcvičení. I když jsem si myslel, že zápasy do sedmi bodů budou o hodně náročnější, cítil jsem se dnes o dost lépe než minule. Až ke konci jsme trochu tuhnul,“ ulevil si děčínský kapitán, který na základní kolo dorazil před dvěma týdny až těsně před startem prvního utkání.

Základ svého překvapivého prvenství viděl docela prostě. „Tahle soutěž je tak specifická a tak nepředvídatelná, že spíš, než na protihráče jsem se snažil připravit sám sebe. Ani při trénincích jsem moc nehrál jeden na jednoho, ale intenzivně se zaměřujeme na individuální činnosti, což se teď taky hodí. A taky jsme měl dobrou fyzičku, která mi to dnes vyhrála nejvíc. Přesto to tady je padni komu padni a i nestřelec může dávat z dálky, jako se mi to povedlo proti Kamilu Švrdlíkovi, kdy jsem dal čtyři dvojky ze čtyř a ukončil to velice rychle. Prostě jsem měl dobrý den a můžu se těšit na play-off,“ uvedl směrem k turnaji, který se rovněž uskuteční v hale USK, a to 4. června od 17.30 hodin.

Výsledky Českého finále
Pecka – Švrdlík 6:7
Mareš – Ježek 3:7
Sehnal – Fait 7:1
Švrdlík – Mareš 7:6
Fait – Pecka 6:7
Ježek – Sehnal 7:4
Fait – Švrdlík 4:7
Sehnal – Mareš 7:3
Pecka – Ježek 5:7
Švrdlík – Sehnal 3:7
Ježek – Fait 7:5
Mareš – Pecka 5:7
Ježek – Švrdlík 8:3
Pecka – Sehnal 3:7
Fait – Mareš 7:5

Pořadí Českého finále
1. Ježek 5-0
2. Sehnal 4-1
3. Švrdlík 3-2
4. Pecka 2-3
5. Fait 1-4
6. Mareš 0-5

Zdroj: BK Děčín