Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci předali šek na 152 000 Kč děčínské nemocnici!

Charitativní projekt Válečník pomáhá je u svého konce. Během něj získal BK Děčín krásnou sumu 152 000 Kč a předání symbolického šeku proběhlo v děčínské nemocnici v pondělí 18. května, tedy na den přesně od prvního finálového „zimáku“ v Děčíně.

Na částku se složili jak samotní hráči A-týmu (30 000 Kč), tak fanoušci, jenž si zakoupili vstupenky na virtuální zápasy (60 000 Kč), přispěl i Jakub Houška ze svého nadačního fondu Koubasket (20 000 Kč) a další peníze získali Válečníci ve střelecké soutěži Kooperativa NBL Shoot-out, kde Ondřej Šiška s Filipem Kroutilem svými přesnými tipy v individuálním kole (Šiška) a týmovém play-off (oba dohromady) byly vždy nejblíže podaným výkonům. A tím získali dalších 30 000 Kč.

Za získané prostředky si bude moci nemocnice pořídit několik let vytoužený dětský plicní ventilátor, a to kompletně z peněz od Válečníků.

„Byla to těžká doba, když kluci z basketu přišli s nabídkou pomoci. Byla to pro nás morální vzpruha ve chvíli, kdy jsme nevěděli, co se na nás blíží. Když vám v tu chvíli někdo řekne: „jsme tady s vámi a pomůže vám“, najednou dostanete velkou energii. Podobně, jako když hrajete finále,“ poděkoval basketbalovému klubu ARMEX Děčín, ředitel nemocnice Michal Hanauer.

Zástupci děčínské nemocnice upřesnili, že peníze použijí na speciální přístroj na oxygenoterapii, což není klasický ventilátor, ale je to zařízení zajišťující spontánně ventilujícím dětem dostatek kyslíku.

„Jsem velmi ráda, že tento přístroj budeme mít. Protože pokud vím, nemá jej ani dětská klinika. Zakoupení přístroje nám pomůže nejen při péči o pacienty, ale díky této koupi se nám také podařilo lékařku, která se specializuje na akutní péči a byla na odchodu,“ prozradila Renata Přibíková, primářka dětského oddělení Nemocnice Děčín.

Zdroj: BK Děčín