Rubriky
Turisti Zprávy

Na Pastýřské stěně si můžete projít novou naučnou stezku

Lesopark na Pastýřské stěně nyní můžete lépe poznat i díky naučné stezce. Ta zájemcům přiblíží zajímavé informace a poznatky o flóře této oblíbené lokality. Seznamte se s významem zeleně a ekologie v rámci běžného všedního života a současně nahlédněte do historie našeho města. U jednotlivých zastavení najdete informační panely, které popisují zástupce místní flóry, významné historické místo nebo zajímavé poznatky, které doplňují doprovodné fotografie a informace, jež se vztahují k souvisejícímu tématu.

Dále je na každé tabuli QR kód s odkazem na speciálně vytvořené webové stránky s dalšími informacemi o daném místě či tématu. Lavičky podél stezky jsou ideální pro chvíle odpočinku a relaxace. Více informací naleznete na webu www.pastyrskastezka.cz. V blízké době se pro všechny návštěvníky lesoparku Pastýřská stěna chystá i zajímavý kvíz.

Naučná stezka vznikla v rámci projektu „Hodnoty ekosystémových služeb, biodiverzity a zeleno-modré infrastruktury ve městech na příkladu Drážďan, Liberce a Děčína (BIDELIN)“; reg. č. 100282320, který je spolufinancována z Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020.

Zdroj: Magistrát města Děčín