Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nechtělo se mu do vězení
Ve věznici skončil 35letý muž, který se vyhýbal nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Přestože si řádně převzal výzvu k nastoupení do vězení, ve stanovené době tak bez závažného důvodu neučinil, soudce poroto vydal  příkaz k jeho dodání do výkonu trestu. Policisté po muži vyhlásili celostátní pátrání a minulý týden muže dopadla hlídka policistů z obvodního oddělení v Krásné Lípě. Po provedení všech nezbytných úkonů byl eskortován do věznice, navíc je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tento přečin by mu mohl soudce prodloužit pobyt za mřížemi až o dva roky.

Na dávky neměla nárok
Z přečinu podvodu byla obviněna 31letá žena z Děčínska, která se měla neoprávněně na úkor státu obohatit o více jak 16 tisíc korun. Jako žadatelka o dávky státní sociální podpory zamlčela úřadům relevantní skutečnosti rozhodné pro trvání nároků na dávky, konkrétně neuvedla, že ukončila nájemní vztah k bytu. Tím zavinila, že jí byl po čtvrt roku neoprávněně vyplácen příspěvek na bydlení, v případě uznání viny jí v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.

Zmizely jen staré noviny
Policisté pátrají po neznámém lapkovi, který se v Děčíně vloupal do úschovného boxu na tiskoviny. Zloděj si odnesl jen staré noviny, celková škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun. S ohledem na spáchání činu v době vyhlášeného nouzového stavu by hrozilo pachateli v případě dopadení v krajním případě až osm let za mřížemi.

Vykradená benzínka
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl benzínovou čerpací stanici v Děčíně. V nočních hodinách, kdy byla provozovna uzavřená, se vloupal dovnitř a odnesl si tabákové výrobky v hodnotě několika desítek tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci, s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav hrozí pachateli v případě dopadení až osmileté vězení.
Odcizené zařízení
Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Jiřetíně pod Jedlovou vloupal do objektu, ze kterého odcizil svařovací sadu, rozvody topení, pákové baterie a další věci v celkové hodnotě přesahující částku 45 tisíc korun. Policisté po odcizených věcech i zloději, kterému hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, intenzivně pátrají.

Muž přišel o detektor
O detektor kovů v hodnotě sedm tisíc korun přišel muž, který ho nechal v kufru svého auta na oploceném pozemku u rodinného domu v katastru Verneřic. Neznámý lapka plot překonal a detektor mu z nezamčeného vozidla ukradl. Policisté případ prověřují jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Vloupání do garáže
Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který se v katastru obce Kytlice vloupal do garáže. Odcizil z ní tři jízdní kola, jedno z nich pak nechal venku u silnice, zřejmě svůj lup najednou nedokázal odnést. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, policisté po odcizených kolech i zloději pátrají.

por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence