Rubriky
Sport Zprávy

McPen Cup: Závěr sezony vítězně

Během posledního víkendu se na děčínském zimním stadionu odehrál turnaj 5.tříd (ročník 2009) pod názvem McPen Cup. Na tomto turnaji se potkalo celkem 7 družstev, mezi kterými byly Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, HC Slavia Praha, HK MD Šumperk, HC Slovan Louny, HC Verva Litvínov a domácí HC Děčín.
Hrálo se systémem každý s každým a vítězem se tak mohl stát celek, který si vedl nejlépe ve všech jednotlivých 6 utkáních.
Děčínské čekali dle známosti jednotlivých celků těžká utkání, což byl i cíl tohoto turnaje. V prvním utkání jsme poměřili síly s celkem HC Verva Litvínov, kdy po třetinách 2:1 a 5:0 slavili domácí první výhru 7:1. Ve druhém utkání jsme svedli souboj s celkem HC Slavia Praha. Po první třetině, která hovořila lépe pro pražský celek 1:2 jsme ve druhé třetině zabrali a vyhráli ji 4:2. Celkově jsme tak slavili druhé vítězství poměrem 5:4. Ve třetím utkání nás čekal celek HC Slovan Louny, kterému jsme „oplatili“ porážku z mistrovských utkání a po třetinách 6:0 a 4:1 jsme si pohodlně dokráčeli pro vítězství 10:1. V posledním večerním utkání nás čekal opět extraligový celek – HC Sparta Praha. Po první třetině, kdy se nám podařilo vyhrát vysoko 7:1 a druhé 3:2, jsme celkovým skóre 10:3 vyhráli i poslední utkání prvního hracího dne.
V tom druhém nás čekal hned na úvod celek Bílí Tygři Liberec. První třetina skončila 6:4 pro náš celek a ve druhé si oba celky podělily body za remízu 2:2. Celkově jsme však slavili vítězství poměrem 8:6. V posledním utkání proti celku Šumperka jsme po třetinách 2:0 v náš prospěch a 1:2 ve prospěch Šumperka slavili i v posledním utkání vítězství 3:2.
Vzhledem ke kvalitním výkonům od brankářky (pouze 17 obdržených branek) po všechny hráče (43 vstřelených branek) jsme uhájili nedobytnost našeho stadionu a stali se vítězi tohoto prestižního turnaje.
Celkové pořadí: 1. HC Děčín, 2. Bílí Tygři Liberec, 3. HC Sparta Praha, 4. HC Slavia Praha, 5. HK MD Šumperk, 6. HC Slovan Louny, 7. HC Verva Litvínov
Všem zúčastněným z celku HC Děčín patří poděkování za předvedené výkony a vzornou reprezentaci města a klubu: Veronika Ortová (brankářka), Böhme Radek, Domes Jan, Hynčica Roman, Chaluš Jaroslav, Jednorowicz Bruno, Kváš Kevin, Pacovský Adam, Petr Tadeáš, Plachá Alžběta, Řezníček Vojtěch, Sanejstr Stanislav, Svoboda Adam, Šejc Šimon, Vaníček Jonáš.
Poděkování patří také firmě McPen, která věnovala do turnaje finanční dar na skvělé ceny a také produkty, které byly po celou dobu turnaje rozdávány dětem.
Autor: Mgr Ondřej Michálek
Zdroj: HC Děčín