Rubriky
Sport Zprávy

První místo 1. třídy v Rakovníku

Nejmladší medvíďata HC Děčín se tuto neděli zúčastnila Memoriálu Milana Kotála v Rakovníku. Pro některé z nich se jednalo o vůbec první ostrý turnaj ve své hokejové kariéře a nutno dodat, že si s tímto poradili více než slušně.

Turnaje se dále zúčastnili týmy HC Rytíři Kladno, HC Příbram, HC Slovan Louny, HC Lev Slaný a domácí HC Rakovník. Turnaj se hrál systémem každý s každým 2 x 12 minut.

K prvnímu zápasu nastoupil tým Děčína proti Příbrami. Na některých ,,nováčcích,, byla znát nervozita z prvního zápasu a navíc se jednalo o těžkého soupeře. Start do turnaje jsme ale zvládli výsledkem 6:4. Následoval zápas s domácím Rakovníkem a jednalo se o další vyrovnaný zápas, který jsme vyhráli 5:3. Se třetím v pořadí jsme se utkali s nejmladšími ,,kladeňáky,,. Nervozita opadla a k tomu se zlepšovali i herní dovednosti hráčů, Kladno jsme porazili 12:3! Po tomto zápase bylo jasné, že umístění na ,,bedně,, by nás už minout nemělo. Ale ještě byly před námi dva zápasy. Louny jsme porazili 9:0. Při pohledu na průběžné výsledky bylo jasné, že poslední zápas s HC Lev Slaný bude zároveň i finále. I když by ,,medvíďatům,, stačila remíza k prvenství, tak na to se samozřejmě hrát nedá a kluci tak museli makat až do konce. Zápas to byl opravdu na úrovni finále a po vyrovnaném začátku jsme nakonec vyhráli první třetinu 4:2. Ve druhé třetině jsme vedení ještě navýšili a vyhráli i poslední zápas v poměru 8:3! Tým HC Děčín tak vyhrál celý turnaj bez ztráty kytičky.

Sestava HC Děčín: Tomášek (brankář), Luka, Koucký, Chalachan, Kopecký, Růžička, Sanktus, Sládek, Šlambora, Vilhám, Rosenbaum, Veselý P.

Děkujeme hráčům za reprezentaci našeho klubu a přejeme jim mnoho dalších hokejových úspěchů!

Autor: Lukáš Hercog, trenér 1. třídy