Rubriky
Sport Zprávy

Zdeněk Petráš dirigoval první výhru Děčína

První duel nové sezóny Medvědi zvládli a z ledu Bíliny přivezli všechny tři body. Výrazně se na výhře podílel Zdeněk Petráš, který vsítil rovnou čtyři branky.

Děčínští od úvodních minut byli aktivní a na začátku osmé minuty to potvrdili vedoucí brankou. ZDENĚK PETRÁŠ se dostal do samostatné akce a nedal svou střelou šanci domácímu brankáři – 0:1. Poté přišly dvě šance domácích, avšak Šmejce a poté i Procházku vychytal Lavinger. Na druhé straně pak udeřili znovu Medvědi, a sice dvěma góly v rozmezí dvou minut. Podruhé se trefil ZDENĚK PETRÁŠ, který prostřelil Štěpánka z levého kruhu – 0:2 a o chvilku později dokonce dokonal čistý hattrick! V šestnácté minutě střelou pod víko ZDENĚK PETRÁŠ poslal Medvědy do tříbrankového náskoku – 0:3. V závěru první části hry se přeci jen domácí dočkali a snížili zásluhou dorážky JAKUBA PROCHÁZKY v přesilové hře – 1:3.

Prostřední dějství nepřineslo žádnou branku, za to se to na obou stranách hemžilo šancemi. V šestadvacáté minutě se tváří v tvář Štěpánkovi postavil Michal Oliverius, kapitán Medvědů však na ztroskotal na jeho pohotovém zákroku. Poté přišly dvě velké šance na straně Bíliny. Ale Lukáš Lavinger dvakrát po sobě zapsal důležité zákroky, když kotouč pokaždé zastavil těsně u brankové čáry. V závěru této části hry ještě jeli ve dvou na jednoho Volráb s Dörnerem, avšak prvně jmenovaný Štěpánka mezi betony nepřekonal.

Začátek třetí třetiny byl ve znamení dvou orazítkovaných tyčí. Nejprve po střele Procházky zazvonila ta za Lavingerem, následně pak i Štěpánkova. V pětačtyřicáté minutě už se ale rozvlnila síť, a sice v domácí brance. MICHAL OLIVERIUS obral beka Bíliny o kotouč a následně pak zblízka prostřelil domácího brankáře mezi jeho betony – 1:4. V polovině třetí části hry pak vychytal Medvědy Lukáš Lavinger, jenž lapil bombu Šilhána od modré čáry. Chvilku na to pak forhendovou kličkou vykoupal Štěpánka ZDENĚK PETRÁŠ a mohl tak slavit svůj čtyřgólový večer – 1:5. V závěru utkání se pak ještě střelou od modré čáry prezentoval Erik Mareš, ale gól mu pokazila horní tyč bílinské klece. Medvědi tak v Bílině zvítězili rozdílem čtyř branek a zapsali první tři body do tabulky.

HC Draci Bílina – HC Děčín 1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Procházka (Šimeček) – 8. Petráš (Tůma), 14. Petráš (Sýkora, Loukota), 16. Petráš, 45. Oliverius, 51. Petráš (Dörner, Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Mareš, Kaltenböck, Zukal, Balcar, Tůma – Petráš, Fojt, Oliverius (C) – Faigl, Volráb (A), Chovanec – Zajan (A), Dörner, Sýkora – Kordule

Vendula Zdražilová