Rubriky
Sport Zprávy

Petráš vystřelil v prodloužení bonusový bod

V dalším kole druhé hokejové ligy zajížděli Medvědi na půdu Jablonce nad Nisou, kde zápas došel do prodloužení, ve kterém uspěl Děčín a znamená to, že ještě neprohrál. Stále se tak drží na první příčce tabulky.

Na úvodní branku se příliš dlouho nečekalo. Medvědi otevřeli skóre už na počátku páté minuty, když poprvé síť za Jelínkem rozvlnil ONDŘEJ SÝKORA – 0:1. Ve třinácté minutě se pak mezi tři tyče trefil také DANIEL VOLRÁB, ten zužitkoval přihrávku od Jana Chovance a Děčín měl dvoubrankový náskok – 0:2. Děčínští měli na konci první periody ještě možnost své vedení navýšit v přesilové hře. Vyloučený Michal Gecko však na lavici hanby vydržel celé dvě minuty a jeho tým v oslabení neinkasoval. Jelikož se už do konce úvodní části hry skóre neměnilo, šli hokejisté Děčína poprvé do kabin s náskokem o dva góly v zádech.

Prostřední dějství začalo vyloučením domácího hráče na pět minut a do konce utkání, Medvědi tak měli před sebou dlouhou početní výhodu, kterou ale nevyužili. A když nepřetavili v další branku dvojnásobnou početní výhodu, zákonitě přišel trest v podobě inkasovaného gólu. V jednatřicáté minutě se ke střele dostal PATRIK MAĎAR a po ní pak dostal Vlky na dostřel jediné branky – 1:2. O pět minut později slavili Jablonečtí vyrovnání. Král poslal na pravou stranu puk pro MARTINA JURSU, který nepohrdl a překonal Lavingera – 2:2. Začínalo se tak znovu o začátku. V závěru druhé třetiny se ještě do šance dostali Vlci, ale tu do zdárného konce nedotáhli. Do kabin se jim ale šlo lépe, neboť dohnali své manko a byli zpět ve hře.

V pětačtyřicáté minutě měl velkou šanci Zdeněk Petráš, jenž po špatné rozehrávce Vlků jel do samostatného úniku, blafákem však domácí branku přestřelil. Poté byly k vidění další šance na obou stranách, avšak oba gólmani své týmy drželi. Pět minut před koncem třetí části hry se ve vlastním oslabení dostal ke střele Daniel Volráb, ale jeho střelu nejprve vyrazil Jelínek před sebe, dorážku stejného hráče pak už zastavil. Nakonec utkání nenašlo vítěze v základní hrací době a došlo na prodloužení. To ale trvalo přesně šest vteřin. Takový čas stačil Medvědům k tomu, aby zápas ukončili a připsali bonusový bod navíc. ZDENĚK PETRÁŠ hned po vhazování ujel a přesnou střelou k tyči nedal Jelínkovi šanci – 2:3. Děčín tak sice ztratil bod, ale ještě neprohrál a drží první pozici.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 2:3 po prodloužení (0:2, 2:0, 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Maďar (Bouřil), 36. Jursa (Petr) – 6. Sýkora (Petráš), 13. Volráb (Chovanec, Zicho), 61. Petráš

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Arnold, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Oliverius (C), Fojt, Petráš, Zajan (A), Faigl, Kuchynka, Chovanec, Sýkora, Ineman, Volráb (A), Damašek

Zdroj: HC Děčín