Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci si i letos zahrají AAC

Válečníci se i pro ročník 2019/20 přihlásili do mezinárodní pohárové soutěže Alpe Adria Cup. Bude to znamenat již čtvrtou účast v řadě v této neustále se zkvalitňující soutěži. První účast v ročníku 2016/17 (pro AAC druhá sezóna) byla narychlo „upečená“, když Děčín nahradil jako první český klub v soutěži odhlášený chorvatský tým a první duel odehrál už týden po potvrzení účasti. Pro 2017/18 už byl počet týmů navýšen na 16 ze šesti zemí a zájem poprvé převyšoval možnosti soutěže také díky zájmu z České republiky. Vloni už přibyl k týmům z Rakouska, Slovenska, Slovinska, Chorvatska, Maďarska a ČR také polský klub GTK Gliwice.

Los Alpe Adria Cupu proběhne opět začátkem září ve Vídni, kde se budou také dohadovat termíny jednotlivých utkání v základních skupinách. Pro účely losu byly vybraní zájemci rozdělení do čtyř košů, a to rakouského, českého, chorvatsko-slovinského a top-mixu. Děčín byl díky stříbru 2019 v KNBL, a nejdelší české účasti v AAC, zařazen do posledního mix koše, což znamená jistotu přidělení jiného českého týmu do základní skupiny. Samotné zařazení do tohoto koše je jistě poctou a zajímavostí je, že v koši jsou dva ze tří soupeřů z loňské základní skupiny (Levice a Körmend), z níž Válečníci nepostoupili maje stejnou bilanci 4-2 kvůli skóre.

V rozpisu jednotlivých košů jsou možní soupeři Děčína. Vedení soutěže velmi ocenilo nově zapojení tradičních a silných klubů z Opavy, Pardubic a Gmundenu do soutěže!

Koš 1 (AUT)
Gmunden Swans
BK Klosterneuburg Dukes
BC Hallmann Vienna
UBSC Raiffeisen Graz

Koš 2 (CZE)
BK JIP Pardubice
BK Opava
Sluneta Ústí nad Labem
Basket Brno

Koš 3 (CRO/SLO)
KK Vrijednosnice Osijek
Adria Oil Škrljevo
Hopsi Polzela
KK Šenčur

Koš 4 (TOP-MIX)
GTK Gliwice
BK Patrioti Levice
Egis Körmend
BK ARMEX Děčín

Podobně jako vloni, chtějí děčínští domluvit alespoň jeden termín utkání AAC ještě před začátkem Kooperativa NBL, kde je stále prostor po přípravných duelech, z nichž poslední mají v plánu 19.9. v německém Bayreuthu. Oproti začátku se podařilo dohodnout ještě jeden chybějící zápas proti semifinalistovi polské ligy Stelmet Enea Zielona Gora, a to na pátek 13. září v Polsku. Z devíti přípravných utkání jsou tři domácí, z nichž jeden odehrají Válečníci na půdě spolupracujícího Slovanu Varnsdorf.

Aktuální rozpis přípravných utkání ke dni 13. 8. 2019:

21. 8. 2019   Brose Bamberg – BK ARMEX Děčín
29. 8. 2019   Chemnitz Niners – BK ARMEX Děčín
31. 8. 2019   BK ARMEX Děčín – Chemnitz Niners
5. 9. 2019     BK ARMEX Děčín – BM SLAM Stal Ostrow Wielkopolski

6. 9. 2019     BK ARMEX Děčín – BM SLAM Stal Ostrow Wielkopolski (Varnsdorf)
12. 9. 2019   Dresden Titans – BK ARMEX Děčín
13. 9. 2019   Stelmet Enea Zielona Gora – BK ARMEX Děčín
17. 9. 2019   YDEA Kondors Liberec – BK ARMEX Děčín (Hodkovice n. M.)
19. 9. 2019   medi Bayreuth – BK ARMEX Děčín

Změny v rozpisu utkání jsou vyhrazeny.