Rubriky
Sport Zprávy

První přátelský duel vyzněl lépe pro Most

Hokejisté Děčína vstoupili do prvního přípravného duelu s Mostem prohrou. V divoké přestřelce se z vítězství radovali Lvi a navázali tak na pravidlo, že v utkáních s Děčínem padá vždy velký počet branek.

Úvodní třetina prvního přátelského duelu mezi Děčínem a Mostem přinesla pořádné brankové hody. Vždyť padlo šest branek, na každé straně tři. Nejprve se o dvě velké šance postarali nejprve domácí Petráš, po něm také mostecký Smolka. V ani jednom případě se však skóre neměnilo. Udeřilo na konci šesté minuty. Po Kuchynkově střele puk před sebe vyrazil Kovařík, na dorážku TOMÁŠE FAIGLA už byl ale krátký – 1:0. V osmé minutě hosté smazali své manko, a sice v početní nevýhodě. VLADIMÍR KÝHOS přetavil únik Lvů ve vyrovnávací gól – 1:1. V sedmnácté minutě strhl vedení na Lví stranu FRANTIŠEK MÁLA, jenž se nemýlil po své střele z prostoru mezi kruhy – 1:2. Ale netrvalo příliš dlouho a bylo znovu srovnáno. PATRIK ZICHO napřáhl na modré čáře k pořádné pumelici a v síti Mostu vymetl snad všechny pavučiny – 2:2. Poslední minuta první části hry ještě přinesla dva góly. Na vedoucí branku PAVLA ZAJANA – 3:2 stihl ještě odpovědět VÍTĚZSLAV NEDRDA – 3:3 a zastavil tak gólostroj této části hry.

V pětadvacáté minutě se znovu měnil stav na ukazateli skóre. Medvědi propadli ve středním pásmu a někdejší děčínský útočník z toho vytěžil maximum. MILAN BÖHM totiž poslal puk nad vyrážečku Káchy a Lvi znovu vedli – 3:4. Mostečtí se poté rozjeli a měli další velkou šanci. V té se ocitl David Drašar, ovšem neúspěšně. Po něm se už ale podruhé v zápase trefil VLADIMÍR KÝHOS a poslal svůj tým do dvoubrankového náskoku – 3:5. A aby toho nebylo málo, ALEŠ HAVLŮJ byl dalším mosteckým hráčem, který zakončil přesně a vyhnal tak Petra Káchu z branky – 3:6. Na jeho místo pak nastoupil Brňák a i ten po necelé minutě inkasoval. VLADIMÍR KÝHOS završil hattrick a s Medvědy to nevypadalo vůbec dobře – 3:7. Navíc ve třiatřicáté minutě lovil Brňák podruhé puk ze své sítě, a to v krátkém sledu po sobě. ALEŠ HAVLŮJ tečoval pokus spoluhráče a i on zadělal na hattrick – 3:8. Chvíli před koncem prostřední části hry plácl do puku PAVEL SMOLKA a ten se nakonec dostal kolem Brňákova betonu do jeho klece – 3:9. Poté se Medvědi vzchopili a zásluhou ZDEŇKA PETRÁŠE snížili na rozdíl pěti branek – 4:9. Ve druhé třetině padlo o jeden gól více, a sice sedm. Těžká přestřelka tak pokračovala dále.

V úvodu třetí třetiny mohl ujet do úniku Michal Oliverius, ale nešťastně se s ním srazil hlavní sudí a děčínský forward tak nakonec před soupeřovu branku zamířit nemohl. O chvilku později už ale měl šanci Tomáš Faigl, který z bekhendu zakončil vedle tyče. Medvědi měli tlak a snažili se s výsledkem něco udělat, ale hosté byli proti. V jednapadesáté minutě se to povedlo a ZDENĚK PETRÁŠ svým druhým příspěvkem v utkání efektním prohozením puku mezi nohama pověsil kotouč za Kovaříkova záda – 5:9. Jenže na tuto jeho trefu navázal takřka okamžitě VLADIMÍR KÝHOS a uštědřil Děčínu potupnou desítku – 5:10. Avšak i na jeho trefu našli Medvědi odpověď. RADEK FOJT snížil hrozivě vypadající skóre – 6:10. V osmapadesáté minutě po spršce střel Medvědů poslal puk za Kovaříkova záda ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 7:10 a byl to poslední střelecký příspěvek v severočeském duelu.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 7:10 (3:3, 1:6, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. Faigl (Kuchynka, Oliverius), 18. Zicho (Faigl), 20. Zajan (Zicho), 38. Petráš (Balcar), 51. Petráš (Zajan, Smola), 52. Fojt (Tenkrát), 58. Kuchynka (Oliverius, Faigl) – 8. Kýhos (Smolka), 17. Mála (Drašar, Čejka), 20. Nedrda (Kýhos), 25. Böhm (Přibyl, Beran), 28. Kýhos (Kuncl), 29. Havlůj (Mála), 30. Kýhos (Smolka), 33. Havlůj (Kuncl, Smolka), 36. Smolka (Fučík), 52. Kýhos (Smolka)

Sestava HC Děčín:
Kácha (29. Brňák) – Loukota, Volráb, Kalteböck, Zicho, Balcar, Tenkrát, Černohorský – Smola, Šindelář, Zajan, Kuchynka, Faigl, Oliverius, Petráš, Fojt, Ineman

Vendula Zdražilová