Rubriky
Sport Zprávy

L. Feštr: finále bude třešničkou na dortu

Druhým nejlepším střelcem Děčína v šestém semifinále, ve kterém Válečníci porazili Svitavy 88:85, byl Lukáš Feštr, autor 15 bodů, z nichž šest dal v závěrečných minutách, kdy se lámal chleba ve prospěch našeho týmu. Domácí rozehrávač dal stejně jako všichni jeho spoluhráči do utkání obrovskou porci energie, a po závěrečném hvizdu na něm byla patrná veliká radost, ale také únava.

 

• Jak vypadalo šesté semifinále z vašeho pohledu?
Podle mého to bylo ze začátku z naší strany příliš nervózní. My jsme moc chtěli, ale ten poslední krok je vždy nejtěžší. A to nás trochu svazovalo. Také jsme se celou dobu trápili na doskoku, ale paradoxně v závěru naše  doskoky v obraně i útoku nám vyhrály zápas. Celé play-off dáváme do všech zápasů ohromné množství energie a dnes se nám to vrátilo v podobě finále.

• Jak hodnotíte svůj výkon a patnáct bodů?
Jsem za to samozřejmě rád, ale pro mě je hlavní finále. Že jsme postoupili. Teď jsem hrozně unavený a všechno to na mě dolehlo, protože ten cíl, který jsme si dali před sezónou jsme splnili, a nyní si to můžeme už jen užívat.

• Co dnes rozhodlo?
Rozhodl Lamb Autrey, který, když už to vypadalo, že je s námi ámen, dvěma neuvěřitelnými trojkami a košem a šňůrou 8:0 vrátil náš tým zpět do zápasu. Klíčová byla i naše vůle a energie, to že jsme táhli za jeden provaz a dělali jsme všechno pro tým.

• Jak se těšíte na finále?
Bude to třešnička na dortu, kterou si chceme vychutnat. Rozhodně ale nechceme být ve finále fackovací panák. Půjdeme do zápasů se stejnou urputností a energií a uvidíme, na co to bude stačit.

• Čekal jste, že si takhle brzy po příchodu do Děčína zahrajete finále?
Jsem zde druhou sezónu, v té první se nám finále nepovedlo, ve druhé ano a jsem za to šťastný.

• Takže váš cíl je splněný?
Mohu si to odškrtnout, ale můj basketbalový život tím rozhodně nekončí (smích).

Zdroj: www.bkdecin.cz