Rubriky
Zprávy

„Řídím, piju nealko pivo“

ÚSTECKÝ KRAJ – Střízliví řidiči dostali nealkoholické pivo.
V Ústeckém kraji se v tomto týdnu uskutečnila dopravně preventivní akce v rámci společného projektu Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven „Řídím, piju nealko pivo“. Pro preventivní působení byla zvolena doba před nadcházejícími Velikonocemi, které jsou pro mnohé spojené také s požíváním alkoholických nápojů.

Cílem projektu je rozšířit povědomí o nealkoholickém pivu, které může být bezpečnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování zákona. Jinými slovy má upozornit řidiče, že se nemusí vzdát svého oblíbeného piva, aby neporušili zákon a bezpečně dojeli do cíle, ale využili vhodnější variantu, a to pivo nealkoholické.

Na kontrolních stanovištích v Ústí nad Labem, Teplicích, Litoměřicích a Děčíně se řidiči setkali nejen s dopravními policisty, ale také se zástupcem pivovarů a zástupcem Besipu. Řidiči byli odměněni nealkoholickým pivem, alkoholtesterem, reflexním prvkem a vonítkem do auta. Obdrželi také kartičku s orientačními časy potřebnými k odbourání alkoholu. Děti, spolujezdci, dostávali od policistů letáček s omalovánkou zaměřený na poutání bezpečnostními pásy ve vozidle a používání dětských autosedaček.

Na stanovišti v Ústí nad Labem policisté zkontrolovali přes dvě desítky řidičů a nezaznamenali žádný prohřešek.

Také na Litoměřicku proběhla kontrola všech dvaadvaceti řidičů bez závad. Zkontrolovaní řidiči odjížděli s odměnou a většina vnímala tuto akci velmi pozitivně.

Na Teplicku policisté zkontrolovali třiadvacet řidičů a nezaregistrovali ani jedno porušení platné legislativy, také z tohoto stanoviště si řidiči odvezli nealkoholické pivo a další dárky od zástupce BESIP a policie.

Děčínští řidiči se během probíhající akce ukázali jako vzorní. Každý z oslovených řidičů se ochotně podrobil orientační dechové zkoušce a odnesl si odměnu. Během dvouhodinové akce jsme se setkali se dvěma desítkami řidičů.

por. Mgr. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje