Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Opilá dvojice rušila noční klid
Na rušení nočního klidu si stěžovali nájemníci jednoho z domů na Máchově náměstí v Děčíně 4. Hlídka městské policie kontaktovala nájemníky bytu, ze kterého byla slyšet hlasitá hudba. Jednalo se o manželskou dvojici, která byla viditelně pod vlivem alkoholu. Muž s hlídkou odmítal jakkoli spolupracovat a se strážníky komunikoval velmi vulgárně. Na výzvu hlídky nakonec nájemníci hudbu vypnuli a zklidnili se. Hlídka přestupek zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Zadržený narkoman skončil na policii
Na dvojici narkomanů, kteří si aplikovali drogu na veřejnosti, si stěžovali hosté restaurace v Děčíně 2. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie. Když podezřelá dvojice zjistila, že na místo jedou strážníci, pokusila se z místa utéct. Jednoho z nich se oznamovatelům podařilo zadržet do příjezdu hlídky. Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka na místo převzala policii ČR, která řešení události převzala.

Řidič nadýchal tři promile
Namol opilého řidiče, který způsobil dopravní nehodu v děčínské čtvrti Březiny, zadržela hlídka strážníků. Hlídka na místě řešila přestupek s jiným řidičem. Během projednávání přestupku se velkou rychlostí přiřítilo osobní vozidlo, které najelo na obrubník a narazilo do zaparkovaného auta. Spolujezdec se z místa pokusil utéct, strážníci jej ale okamžitě zadrželi. Za volantem seděl jednatřicetiletý muž z Děčína. Dotyčný sotva stál na nohou a stěží artikuloval. Strážníci na místo přivolali Policii ČR, která si událost převzala k dořešení. Dechová zkouška na alkohol u řidiče ukázala hodnotu přesahující tři promile.

Zachráněnou želvu odvezli do ZOO
Do děčínské zoologické zahrady odvezla dnes krátce před polednem hlídka městské policie nalezenou želvu. Zvířete si všiml jeden z občanů při procházce na Smetanově nábřeží v Děčíně 1 a ihned se obrátil na tísňovou linku 156.

Zdroj: MP Děčín