Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 22. kolem Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – Sluneta Ústí n. L.

Tečku za základní částí Kooperativa NBL udělají basketbalisté Děčína v severočeském derby, v němž vyzvou ústeckou Slunetou. Ta v prvním vzájemném souboji Děčín porazila, a tak Válečníci budou mít chuť jí porážku vrátit. Na druhou stranu ani hosté nebudou bez motivace, protože v novodobé historii nikdy na děčínské palubovce nezvítězili a jistě by to rádi změnili. Severočeské derby má vždy speciální náboj, které je letos umocněno tím, že pivot Pavel Houška přestoupil z Děčína právě do Slunety, kde odvádí výbornou práci a je nejlepším střelcem týmu.

Ústečané nezačali letošní sezónu KNBL dobře, když z prvních šesti zápasů urvali jedinou výhru, a to na Folimance. V 7. kole však porazili nováčka z Hradce Králové, následně vyhráli ve Svitavách, přidali ještě další čtyři vítězství včetně úspěchu nad Děčínem a začali se posouvat tabulkou směrem vzhůru. V předposledních dvou kolech však padli doma se Svitavami 56:103, poté nestačili na domácí Olomoucko 101:79 a propadli se na 6. příčku. V minulém kole ale doma přehráli Brno 86:78 (nejlepší střelci Ústí: Wallace 22, Svejcar 19, Šotnar 16).

Pandy se také postaraly o překvapení v ČP, když prohrály v Hradci Králové v osmifinále 89:82. Naopak se jim podařilo v evropském poháru AAC postoupit do čtvrtfinále, kde vyzvou chorvatský tým KK Škrljevo.

Bodovým tahounem Slunety je Pavel Houška, za ním je Američan Devante Wallace, kvalitní výkony opět předvádí Ladislav Pecka, dvojciferným střelcem je ještě další Američan Spencer Svejcar. Sestavu Ústí opustil v nedávné době z rodinných důvodů Srb Marko Stevanovič, aby překvapivě vzápětí podepsal smlouvu s USK Praha. A v týmu už také není Američan Vincent Zollo, který zde byl na třítýdenní zkoušku.

Vzájemný zápas v základní části: 
SLUNETA Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín 76:66
Nejlepší střelci: Wallace 24, Pecka 14, Svejcar 10, Šotnar 10 – Carlson 14, Autrey 14, Ježek 11.

NÁZOR BK DĚČÍN
Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Derby se Slunetou číslo dvě uzavře základní část a vzhledem k tomu, že hrajeme doma a první vzájemné utkání v Ústí jsme prohráli, chceme rozhodně vyhrát. Čeká nás však spousta práce a úkolů, které budeme v tomto duelu muset bezpodmínečně zvládnout, abychom mohli pomýšlet na úspěch. Věřím, že bude plná hala fanoušků, kteří vytvoří tomuto zápasu bouřlivou kulisu.“
Lamb Autrey, křídlo BK ARMEX Děčín: „Před porážkou v Nymburku jsme byli na dobré vítězné vlně. Po celém intenzivním tréninkovém týdnu příprav na našeho rivala z Ústí budeme na sobotní duel připraveni. První derby v sezóně jsme prohráli, ale od té doby jsme naši hru dost posunuli. Těšíme se na zápas na našem hřišti, kde s pomocí našich válečnických fanoušků plánujeme ve výborné atmosféře začít další vítěznou sérii.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta