Rubriky
Sport Zprávy

Kobra Děčínu nadělila dvanáct branek a smazala ztrátu

V rámci devětatřicátého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína podruhé za sebou do Prahy, tentokráte na pražskou Kobru. Zatímco v Letňanech v sobotu vsítili dvouciferný počet branek, v Braníku dvouciferný počet gólů inkasovali. S Kobrou Medvědi padli 3:12 a náskok na čtvrtém místě je pryč. Oba celky mají nyní shodně čtyřiačtyřicet bodů a stále to ještě bude boj o vyřazovací boje.

Kobra otevřela střelecký účet v deváté minutě, když se prosadil VIKTOR NESTRAŠIL – 1:0. V šestnácté minutě pak navýšil vedení Pražanů MAREK RYZÁK v přesilové hře a na jeho trefu pak zanedlouho navázal stejný hráč znovu. Kobra vedla 3:0 a v první části hry si tak vypracovala dobrý náskok a poprvé do kabin se jí šlo rozhodně lépe, než Děčínu. Ten naopak střádal plány, jak se svému soupeři dostat na dostřel.

Jenže hned ve čtyřiadvacáté minutě udeřila Kobra znovu. Hned po tom, co ubránila své oslabení, udeřila. JAN ŠERGL poslal puk mezi tři tyče a bylo to 4:0. Po polovině utkání se trefil RICHARD MUCHA a vyhnal z děčínského brankoviště Lukáše Lavingera, na jehož místo nastoupil Petr Kácha – 5:0. V závěru prostřední části hry pak dvěma slepenými brankami domácí odskočili už na sedmibrankový rozdíl. Postupně se trefili ŠIMON ANTONČÍK a JAN ŠERGL – 7:0.

První gól dali Medvědi v pětačtyřicáté minutě. ONDŘEJ KOPTA poprvé prostřelil domácího brankáře a obral ho o čisté konto – 7:1. Ovšem okamžitě odpověděl VIKTOR NESTRAŠIL, jenž znovu navýšil náskok svého celku – 8:1. V osmačtyřicáté minutě se prosadil ŠTĚPÁN KUCHYNKA a brankové hody pokračovaly – 8:2. O tři minuty později svítilo na ukazateli skóre 9:3 a VIKTOR NESTRAŠIL tak svou další střelou zkompletoval hattrick. Chvilku na to jeli domácí trestné střílení po faulu Kaltenböcka a to proměnil MATOUŠ PATOČKA – 10:2. Ve čtyřiapadesáté minutě byl na světě další hattrick, který završil JAN ŠERGL – 11:2. A stále to nebylo vše ve třetí části hry. Na 12:2 zvyšoval RICHARD MUCHA a hosté pak stačili zareagovat střelou v přesilové hře z hole DAVIDA DRAŠARA – 12:3. Medvědi tak ztratili svůj náskok na čtvrté pozici a naopak Kobra smazala ztrátu. Konec základní části tak bude ještě hodně zajímavý.

HC Kobra Praha – HC Děčín 12:3 (3:0; 4:0; 5:3)
Branky a nahrávky: 9. Nestrašil (Šergl), 16. Ryzák (Nestrašil, Mucha), 18. Ryzák (Patočka), 24. Šergl (Ryzák), 31. Mucha (Patočka), 37. Antončík (Štastný), 38. Šergl (Nestrašil, Verbík), 46. Nestrašil (Šergl), 51. Nestrašil (Šteiner, Šťastný), 51. Patočka (TS), 54. Šergl (Nestrašil), 57. Mucha (Patočka, Šteiner) – 45. Kopta (Petráš), 48. Kuchynka (Kopta, Zukal), 59. Drašar (Volráb, Zukal)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (31. Kácha) – Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Balcar – Kuchynka, Drašar, Volráb, Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín