Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi poprvé s mostem zvítězili

Třikrát v sezóně Medvědi padli s Mostem, napočtvrté se jim už podařilo zvítězit. Na jejich ledě zvítězili 9:4 a udrželi tak čtvrté místo. A protože Kobra prohrála a Řisuty také, mají Děčínští opět náskok. Na Pražany tři body, na Buldoky bodů pět.

Děčínští byli aktivní od úvodních minut a brzy šli do vedení zásluhou ONDŘEJE KOPTY – 0:1. O necelé dvě minuty později už to bylo ze strany Děčína o dva góly. Protiútok Medvědů využil PAVEL KORDULE a brankář Lvů musel podruhé lovit kotouč ze své sítě – 0:2. Jenže Most se nedal a dokázal nejprve snížit na rozdíl jediné branky, když se trefil VLADIMÍR KÝHOS – 1:2. Chvilku po něm bylo vyrovnáno. FRANTIŠEK BAKRLÍK se před Lavingerem nemýlil a začínalo se od začátku – 2:2. Moc dlouho ale tento stav nevydržel. Do konce první části hry se dvakrát prosadil JAN BÁRDOŠ a Medvědi měli svůj náskok zpět – 2:4.

Ve čtyřiadvacáté minutě ujel ve vlastním oslabení PATRIK BALCAR a dal tak na děčínské hokejky znovu klid – 2:5. Domácí se snažili o další korekci skóre, ale na rozjeté Medvědy nevyzráli. V osmatřicáté minutě pak Děčín udeřil znovu. PAVEL KORDULE vymetl v síti Mostu všechny pavučiny a brankostroj Medvědů tak pokračoval – 2:6. A to ještě nebylo všechno. Na 2:7 zvyšoval PATRIK BALCAR a s domácími to nevypadalo dobře. Jenže za pár vteřin poté ještě přeci jen Lvi udeřili. V poslední minutě druhé třetiny prostřelil Lavingera MARTIN MICAL a ještě tak vykřesal naděje pro svůj tým – 3:7.

V šestačtyřicáté minutě znovu udeřili domácí, když FRANTIŠEK BAKRLÍK přidal další branku a snížil na rozdíl tří gólů – 4:7. Jenže hosté se nedali a pokračovali v útočném tažení. V jednapadesáté minutě zkompletoval hattrick PAVEL KORDULE – 4:8 a už to vypadalo, že si hosté své vedení udrží. O chvilku později nastřelil Mical tyč děčínské klece a to bylo ze strany Mostu vše. Poslední slovo totiž v samotném závěru zápasu měli Děčínští, kteří zásluhou ZDEŇKA PETRÁŠE využili přesilovou hru – 4:9 a později se ukázalo, že to byla vůbec poslední přesná trefa tohoto duelu.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 4:9 (2:4 1:3; 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Kýhos (Polák, Nedrda), 14. Bakrlík (Nedrda, Přeučil), 40. Mical (Přeučil, Havlůj), 46. Bakrlík (Chabr) – 4. Kopta (Zajan, Petráš), 6. Kordule (Málek, Oliverius), 16. Bárdoš (Volráb), 19. Bárdoš (Drašar, Volráb), 24. Balcar (Oliverius), 38. Kordule (Oliverius, Kaltenböck), 39. Balcar (Volráb, Drašar), 51. Kordule (Oliverius, Zajan), 60. Petráš

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Málek, Kaltenböck, Loukota, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (A), Ineman, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín